9. bojna HOS-a

Jedan od najpoznatijih dnevnih listova, zagrebački Večernji list, vjerojatno je objavio vijest za Guinnessovu knjigu rekorda! Naime, na stranicama ovih novina 15. svibnja, na str. 4., čitatelji su u člančiću mogli pročitati dvije pune rečenice (sic!) o obljetnici rođenja dr. Franje Tuđmana! Naslov ovog “bisera” bio je “92. obljetnica rođenja F. Tuđmana”, a tekst je doslovce glasio ovako: “U Velikom Trgovišću HDZ je jučer obilježio 92. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Vijenac podno spomenika položio je njegov sin Miroslav”. To i – ništa više. Da, objavljena je i neka mini fotografija na kojoj se može vidjeti mnoštvo ljudi, ali ih se teško može raspoznati.

Prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik hrvatskog Domovinskoga rata to sigurno nije zaslužio. Međutim, uskoro će bivši partizani u Kumrovcu obilježiti i Dan mladosti. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i oni biti popraćeni s dvije rečenice?

Ali, u istom broju popularnih novina na str. 34., pod rubrikom “Kultura”(!!), a pod naslovom “Hoće li Adolfovac dobiti spomen na Aleksandru?” tiskan je srcedrapajući tekst o Frljiću, Pilslu i Miloradu Repiju iz SNV-a koji su baš na obljetnicu rođenja Tuđman posjetili zagrebačko Sljeme i prisjetili se nevino ubijene Aleksandere Zec i njezine majke u vrijeme Domovinskog rata. E, to je vijest, a ne kad hrvatski branitelji svako malo posjećuju na tisuće mjesta i masovne grobnice u kojima su, od strane agresora, mučki ubijeni i masakrirani nevini Hrvati, žene, djeca i starci. No, da odmah bude jasno, osuđujemo smrt obitelji Zec, ali ovo što rade razni frljići nije ništa drugo nego obična jeftina politička prostitucija.

ante tomić

J..e se njima tko je u ovom ratu bio žrtva, a tko agresor, njima je najvažnije da se slikaju, a uvijek će biti onih koji će ih i – slikati!

A da su ovakve i slične stvari u nas poprimile “cunami”, treba se osvrnuti i na “trio fekelija”. Radi se o braći poznatoj po nošenju govana: Tomiću, Dežuloviću i Ivančiću. Ta tri brata “j….a” rasporedila su se kao agresorski vojnici, pa svaki drugi dan, čas jedan, čas drugi (Jutarnji list, Novi list, Slobodna dalmacija, Novosti…) bacaju govna, da govna, po istinskim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 9. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” te po gradonačelniku Splita časnom i uvaženom Ivi Baldasaru. Povod je nedavno podizanje spomen obilježja u Splitu poginulim junacima ove ratne postrojbe.

Naime, ovoj braći ubogoj trebalo je pune 23 godine da shvate da su u Domovinskome ratu ratovale i postrojbe pod ovakvim imenom. Gdje su bili ovi “govnari” kad su oni ratovali? Neka nam to odgovore, i svima će sve biti jasno.

I na kraju, zašto pišemo tako o tim člankopiscima kako pišemo. Pa, samo iz jednog razloga – oni drugačiji odgovor ne bi shvatili ni razumjeli!

A bolje nisu ni zaslužili.

Autor: Mladen Pavković
Foto: DalmacijaNews