Nije trebalo puno čekati od objave rezultata popisa stanovništva do medijskih članaka koji zazivaju masovni uvoz stranaca u Hrvatsku. Anđelko Akrap u Jutarnjem listu zaziva uvoz “300.000 mladih koji bi dali zamah”, dok Davor Ivanković u Večernjem listu zaziva ekspresni uvoz minimalno 100.000 stranaca, i to mladih koji će ovdje “doseliti s obitelji, čija će djeca ovdje rađati”.

Koliko naivan, glup ili zlonamjeran moraš biti da rješenje problema manjka radne snage vidiš u radikalnome mijenjanju demografske strukture jedne nacionalne države?

Pogotovo kada živiš u zemlji koja je u prošlome stoljeću imala tri krvava rata, a koja su se vodila upravo zbog etničke heterogenosti naših prostora. I to ne ratova protiv kulturološko najrazličitijih naroda poput Bangladešana i Arapa čiji dolazak zazivaju Akrap i Ivanković, već protiv kulturološki nama najbližih naroda s kojima dijelimo gotovo isti jezik te vrlo slične običaje, navike i način života. Etnička heterogenost uvijek je bila i uvijek će biti izvor društvene nesigurnosti i segregacije te bure baruta sukoba i ratova.

To zalaganje za masovni uvoz stranaca još je manje shvatljivo kada znaš da se u zapadnim zemljama to već pokazalo kao najvećom njihovom pogrješkom. Taj uvoz neizbježno vodi u stvaranje nesigurnih i socioekonomski neizdrživih društava, a dugoročno u potpunu zamjenu stanovništva.

Misle li Akrap i Ivanković zaista da će dobre mirovine, besplatna zdravstvena skrb te ostale pogodnosti ovog sebičnog i kratkovidnog zapadnog svijeta biti 100% zajamčeni čak i onoga trenutka kada mladi Azijci i Afrikanci postanu većina u tim zemljama? Zašto bi ti mladi Azijci i Afrikanci uopće pristali biti vječne sluge, konobari i čistači guzica starih Europljana, a pogotovo onda (a taj trenutak nije tako daleko prema sadašnjim demografskim trendovima) kada postanu većina u stanovništvu, pa tako i u biračkome tijelu?

Prateći politiku i medije ovih godina, mogu sa sigurnošću reći da masovni uvoz stranaca u Hrvatsku zagovaraju ili IDEOLOŠKI ZLOBNICI kojima je zamjena stanovništva politički cilj, ili LICEMJERNI SEBIČNJACI koji misle samo na sebe, svoju plaću i svoju mirovinu, a za budućnost budućih generacija ih boli ona stvar, ili pak TOTALNI GLUPANI kojima su Netflix i RTL 2 toliko otkupili mozak da nisu sposobni vidjeti širu sliku društvenih procesa koji im se događaju pred očima i razmisliti o budućnosti.

Ne budite dio niti jedne od te tri skupine i založite se za onakvo društvo koje omogućava ništa drugo nego normalan i siguran život nas i naših potomaka, tj. etnički homogenu državu sa snažnim vrijednostima.

Autor: Frano Čirko