majka rodila najmlađa

U Peruu se i dan danas prepričava događaj koji se zbio daleke 1939. godine kada je petogodišnja djevojčica ostala u drugom stanju i rodila zdravo muško dijete!

Malo je reći da su liječnici i babice bili zapanjeni kada su u sali za porođaje bolnice u Limi (Peru) shvatili da moraju obaviti carski rez i poroditi djevojčicu od samo pet godina! Točnije, Lina Medina u trenutku poroda imala je samo pet godina, sedam mjeseci i 20 dana!

Grupa opstetričara obavila je uspješno nesvakidašnji porođaj i na svijet je došao zdrav dječak od 2,7 kilograma kome su, u čast liječnika koji je vodio porod, dali ime Gerardo!

Kako je uopće došlo do toga da jedna petogodišnja djevojčica zatrudni?

Sve do početka travnja 1939. gospodin i gospođa Medina, roditelji male Line, nisu ni sanjali da su na putu da postanu djed i baka. Vidjevši da kod njihove kćerkice stomak raste, oni su, budući sa su bili neuki ljudi, povjerovali u prisutnost demona. Kada ni vračevi podno Anda nisu uspjeli vradžbinama otjeraju “demona” roditelji su se obratili za pomoć doktoru.

Doktor je u prvi mah pomislio da je riječ o velikom tumoru, ali je poslije pregleda ustanovio da se radi o sedmom mjesecu trudnoće. Iaka je mala Lina rodila zdravo dijete, tu nije ni izbliza bio kraj problema za njenu obitelj. Postavilo se pitanje tko je otac Linina djeteta. Njen otac odmah je bio uhićen zbog mogućeg incesta, ali je uslijed nedostatka dokaza ubrzo pušten.

Sumnjalo se i na Lininog starijeg brata, inače retardiranog, ali ni tu nije bilo dokaza. Peruanska vlada daje malog Gerarda u udomiteljsku obitel,j ali kada je Lina napunila 21 godinu, on je ipak prešao živjeti kod svoje biološke majke.

Lina je sa svoje 33 godine rodila još jedno dijete, u braku sa suprugom koji je bio par godina stariji od nje. Lina je i danas živa, nalazi se u Limi i dalje ne želeći otrkije identitet oca svog sina Gerarda.

Autor: Sloboda.hr/Le point