Iscrtavanje svastike na Poljudu 10. lipnja 2015. koje je izazvalo neviđenu buru u hrvatskoj, ali i svjetskoj javnosti, bilo je zapravio umjetničko djelo. Tu nam je informaciju neslužbeno potvrdio neimenovani izvor.

Da stvar bude zanimljivija, naš neimenovani izvor tvrdi da je autor tog poljudskog umjetničkog djela slobodni moderni umjetnik pod umjetničkim imenom Nemanja. Baš slučajno, poljudski umjetnik nosi isto ime kao i riječki umjetnik Nemanja Cvijanović, koji će veliku crvenu zvijezdu petokraku u svibnju ove godine, u sklopu programa EPK Rijeka 2020, postaviti na vrh Riječkog nebodera na Korzu.

Napominjemo da neimenovani izvor izričito tvrdi da se ne radi o istome Nemanji, već da se radi o pukoj slučajnosti.

Naš neimenovani izvor tvrdi da poznaje poljudskog Nemanju te kaže da je Nemanja vrlo ljut i bijesan na svog riječkog imenjaka Nemanju Cvijanovića zato što je njegovo riječko umjetničko djelo prepoznato kao odlično umjetničko djelo te proglašeno spomenikom, dok je Nemanjino poljudsko umjetničko djelo dočekano sa zgražanjem te proglašeno hrvatskom sramotom.

“Nemanja je jako ljut zbog toga što se njegovo umjetničko djelo nije tretiralo kao djelo njegovog riječkog imenjaka. Posebno zato što se ovdje radi, neka mi dame oproste na izrazu, o istom sranju u drugom pakovanju”, zaključuje naš neimenovani izvor.

Autor: Sloboda.hr

*tekst je satiričkog karaktera i ne treba ga uzimati za ozbiljno, iako pouku teksta treba uzeti za ozbiljno 🙂