luka modrić

Internetom se brzinom munje proširila video snimka reakcije našeg reprezentativca Luke Modrića na jednu odluku suca utakmice Real – Manchester City.

Da podsjetimo, na samom kraju utakmice cijela klupa Reala ljutito je reagirala na sučevu odluku. Modrić, koji je nekoliko minuta prije zamijenjen, također je u vrlo napetom trenutku iskazao nezadovoljstvo što sudac ne svira kraj. U nogometu su to uobičajene i svakodnevne reakcije, ali Modrićevu je uhvatila kamera i netko je pročitao s njegovih usana psovku na račun slovenskog suca. Više no dovoljno da postane temom dana, pogotovo u domovini Damira Skomine, u susjednoj Sloveniji…

“Sramotno vrijeđanje slovenskog suca od strane Luke Modrića je ponašanje koje ne pripada sportu i koje treba apsolutno osuditi”, poručio je direktor FARE-a, Piara Powar.

Modrić se, nakon što je shvatio da je pogriješio, u intervjuu za Jutarnji ispričao za tu reakciju.

“Naravno da ću reagirati jer sam tek vidjevši snimku postao svjestan svoje prostačke reakcije. U grotlu Bernabeua i napetosti posljednjih sekundi važne polufinalne utakmice Lige prvaka, ponijela me euforija trenutka. Iskreno rečeno, nisam uopće išao za tim što sam viknuo. Sada mi je vrlo nelagodno zbog neprimjerene reakcije i ružne psovke, tim prije što to nije moj običaj. No, bez obzira na uzbuđenje i nervozu trenutka u kojem se dogodilo, nisam si smio to dopustiti. Na terenu se štošta kaže i u pravilu ostane na tome, ali neovisno o tome, nije u redu kako sam postupio. Zato se ispričavam prije svega sucu Damiru Skomini, a potom i svakome, poglavito u Sloveniji, koga je uvrijedila moja prostačka reakcija”, poručio je Modrić.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji