duje čop Cagliari

Kad je stigao, Cagliarijevi navijači ismijavali su ga na društvenim mrežama, ali kako to obično biva u životu, nakon premijernog gola u dresu novog kluba postao je “sveti Duje”.

Duje Čop protiv Sassuola zabio je svoj prvi službeni gol za Cagliari i donio novom klubu važna tri boda u borbi za ostanak u Serie A. Otkad je u klubu Cagliari je dvaput zaredom slavio kod kuće, prvi put od 2013. godine.

“Tko je taj Cip?”, pitali su se Cagliarijevi navijači kad je došao aludiravši na “Chipa”, vjevericu iz Disneyeva crtića, ali sad, nakon prvog gola u crveno-plavom dresu, zovu ga “Robo Čop”… Bitna razlika.

“Nakon gola Sassuolu okrenuo se prema “curvi sud”, na kojoj su smješteni Cagliarijevi najvjerniji i stavio ruke na uši kao da govori ‘da vas sad čujem’, ako to nisu odlike vođe onda stvarno ne znamo koje su”, pišu talijanski mediji skloni Cagliariju, a prenosi Goal.com.

Autor teksta Duju je već nazvao “novim idolom navijača”, a oni ga uspoređuju sa svojom legendomGianfrancom Matteolijem, za kojeg su govorili “Matteoli, arro du co!”. Za Duju kažu “Arro du Cop!”.

“Duje, da se razumijemo, nije slučajno zabio taj gol, ciljao je… Odmah mi se svidio, ima napadački pedigre, a i simpatičan je dečko. Osim toga, bistar je, dosta komunicira sa suigračima i zna kako se ponašati da bi im se svidjeo”, rekao je Cagliarijev trener Gianfranco Zola.

Cagliari sad mora u Bergamo na noge Atalanti, potom dolazi jedna od onih utakmica o kojima sanjaš kad počinješ igrati nogomet – na Saint’Elliju dolazi Roma i legendarni Francesco Totti.