novčanice 200 kuna

Kada nekome smrkne, drugome svane. Narodna se poslovica danas ujutro pokazala istinitom za skupinu nasumičnih vozača alejom Gojka Šuška. Naime, oko devet sati ujutro pored ulaza za hitnu pomoć KBC-a Dubrava cestom su letjele novčanice od dvjesto kuna, cijeli dio aleje bio je prekriven papirnatim novcem, a vozači su se zaustavljali nasred ceste, istrčavali iz automobila i skupljali koliko im stane u ruke, džepove, torbe…tek jedna osoba vidjela je svrsishodnim nazvati policiju i prijaviti čudan događaj.

“Upravo sam parkirala automobil i prelazila cestu kako bih stigla na posao. Vidjela sam gospođu kako pored vozila parkiranog na cesti skuplja papire koji su letjeli po svuda. Mislila sam da je riječ o nekim dokumentima, možda papirima za školu jer joj je pomagalo dijete, no kada sam se približila, shvatila sam da se radi o velikom broju novčanica od 200 kuna! Počela sam joj pomagati no onda sam vidjela i druge vozače kako ih skupljaju”, prepričava za Večernji list Vlasta, djelatnica KBC-a Dubrava, koja je događaj prijavila policiji.

Desetak automobila stajalo je tako nasred ceste dok su vozači skupljali novce. Kada bi skupili svotu koja im se činila dovoljna, sjedali bi u auto i nastavili svojim putem. U pet minuta cesta je bila očišćena od novčanica.

“Nazvala sam radio Sljeme da jave kako je netko izgubio novce, a oni su mi rekli da pozovem policiju. Učinila sam to iako je već bilo kasno, svi su otišli. Kod sebe sam imala četiri tisuće kuna koje sam im predala, dali su mi potvrdu o primitku i pustili me. Zapisnik nisu radili”, dodaje Vlasta.

Navodni vlasnik novca javio se Radio Sljemenu nakon Dnevnika u podne te napomenuo kako je novac izgubio vozeći se na motoru. Navodno je riječ o svoti od 97 tisuća kuna, a novac je bio namijenjen kupnji automobila. Policija je potvrdila kako je od jedne ženske osobe preuzela 4 tisuće kuna.