Dolce i Gabbana izjasnili se protiv gay brakova

Domenico Dolce i Stefano Gabbana, osnivači istoimene modne kuće, istaknuli su da su protiv istospolnih brakova, pojma gay obitelj i surogatstva, prenosi breitbart.com.

Za obitelj i tradiciju

Ovaj par milijardera, koji su bili u romantičnoj vezi, dao je intervju talijanskom časopisu Panorama, u kojem su rekli: “Jedina obitelj je tradicionalna. Bez kemije i iznajmljivanja maternice. Život ima svoj prirodni tijek i postoje stvari koje se ne mogu mijenjati.”

Istaknuli su i da “rađanje mora biti čin ljubavi”.

“Djecu kemije zovem sintetičkom djecom. Iznajmljena maternica, sjeme izabrano iz kataloga…”, rekao je Dolce.

“Obitelj nije hir, u njoj se nalazi nadnaravni osjećaj pripadnosti”, dodao je Gabbana.

Protiv gay brakova i odgajanja djece u takvim zajednicama

Otvoreno su govorili o gay zajednici. U 2013., kada ih je LondonTelegraph pitao ako su ikada razmišljali o ulasku u brak, Gabbana je rekao: “Što? Nikada!” Dolce je na to dodao: “Ja sam praktični katolik”.

Gabbana je za Daily Mail 2006. rekao: “Protiv sam ideje da dijete odrasta s dva gay roditelja”.

LGBTNews u Italiji je pozvao na bojkot Dolce i Gabbane.

Nisu jedini gay muškarci protiv gay brakova

Nije neobično za gay muškarce u Europi da su protiv gay braka. Grupa homoseksualaca u Francuskoj, koji sebe nazivaju Les Hommen, sudjelovali su u protestu kojim su htjeli pokazati značaj tradicionalnog braka. Upali su na French Open, goli do pojasa, sa sloganima za brak koji su bili napisani na njihovim prsima. Gay Star News je naveo da je to bio “najveći homoerotski anti-gay prosvjed ikad.”

Izvor: narod.hr/breitbart.com