dolce i gabbana podrška gay brak djeca peticija

CitizenGO pokrenuo je potpisivanje peticije kojom žele dati podršku i izraziti solidarnost s poznatim dizajnerskim parom Domenicom Dolceom i Stefanom Gabbanom koji su u velikom intervjuu za talijanski časopis Panorama branili pravo djece na oca i majku, te promovirali vrijednost i ljepotu prirodne obitelji, utemeljene na zajedništvu muškarca i žene, piše narod.hr.

CitizenGO poziva sve da peticiju podijele putem društvenih mreža koristeći hashtag #SupportDolceGabbana.

Prirodna obitelj i nadnaravni osjećaj pripadnosti

U spomenutom intervjuu Domenico Dolce je izjavio: “Tradicionalna obitelji? To je moda koja ne prolazi. Dosta je kemijske djece i iznajmljenih maternica. Djecu kemije zovem sintetičkom djecom. Iznajmljena maternica, sjeme izabrano iz kataloga. Djeca trebaju imati oca i majku. Obitelj nije hir. U njoj se osjeća nadnaravni osjećaj pripadnosti. Nismo mi izmislili obitelj, rađaš se u obitelji koja ima oca i majku. Ili bi barem trebalo biti tako. Ja sam gay, ne mogu imati dijete. Vjerujem kako ne mogu imati sve u životu. Život ima prirodni tijek, neke stvari se ne mogu mijenjati. Jedna od njih je obitelj.”

Ovim riječima Dolce privukao pozornost te je izazvao bijes jednog dijela javnosti, gay lobi se aktivirao i počeo vršiti pritisak. Krenule su uvrede ponajprije na društvenim mrežama, prvenstveno Facebooku i Twitteru, kao i optužbe za homofobiju mada su i Domenico Dolce i Stefano Gabbana homoseksualci.

Krenula je kampanja protiv dizajnera

Reagirao je britanski pjevač Elton John koji je pokrenuo kampanju za međunarodni bojkot brenda Dolce&Gabbana, a pridružio mu se i Ricky Martin, Al Roker i Courtney Love.

Apsurdno je da ne nasilno i demokratsko izražavanje vlastitog mišljenja može izazvati takav val optužbi i uvreda te pokrenuti jednu takvu kampanju kakva je pokrenuta protiv Dolce&Gabbane.

Stranica LGBT News Italia pozvala je homoseksualne osobe da bojkotiraju D&G kreacije. Ista stranica je pozvala na bojkot tjestenine Barilla nakon što je Guido Barilla dao slične izjave u obranu tradicionalne obitelji. Prijetnje bojkotom su ga uplašile, pa je povukao i svoje izjave”, poručuje se u pozivu na potpisivanje peticije.

CitizenGo želi da se izbjegne još jedan slučaj Barilla: “Želimo slobodu izražavanja! Izjava o braku kao zajednici muškrca i žene od strane najpoznatijih gay dizajnera na svijetu istinski je tsunami. Gay lobi ih optužuje da su homofobni.”

“Važno je da dizajneri koji su slobodno izrazili svoje mišljenje osjete podršku i solidarnost onih koji brane obitelj i prava djece na oca i majku. Želimo iskazati podršku Stefanu Domenicu Dolceu i Stefanu Gabbani te svima koji misle jednako o braku i obitelji, svima koji ne prihvaćaju agresivnost i napade medija jer su izrekli svoje mišljenje, svima koji ne žele najam maternica i umjetnu oplodnju”, navodi se u pozivu na potpisivanje peticije.

Strahoviti pritisak

Nedavno se sa sličnom situacijom suočio i Guido Barillo koji je želio promicati prirodnu obitelj u svojim reklamnim kampanjama, međutim, nakon toga postao je predmet napada i poziva na bojkot. Zbog straha ili manjka osobnog uvjerenja ispričao se i obećao kako će ubuduće raditi gay prijateljske reklame.

Svi koji žele potpisati peticiju to mogu učiniti ovdje.