Doček hrvatskih nogometnih reprezentativaca nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Kataru održat će se u nedjelju poslijepodne u Zagrebu, potvrdila je u srijedu glasnogovornica Gradske uprave Dinka Živalj

Tako će se doček hrvatskih nogometaša ipak održati u nedjelju, iako je prvotno zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio da će doček biti organiziran u ponedjeljak.

Hrvatska reprezentacija u utorak je izgubila polufinalnu utakmicu od Argentine 0:3 pa će svoju posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrati za treće mjesto u subotu u 16 sati.

U Zagrebu je na Trgu bana Jelačića postavljen veliki ekran za zajedničko gledanje preostalih utakmica, pa će glavni zagrebački trg i u subotu biti ispunjen navijačima, koji će pratiti utakmicu za brončanu medalju.  

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Tomašević potvrdio termin dočeka

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u srijedu da će se na Trgu bana Jelačića u nedjelju popodne organizirati doček hrvatske nogometne reprezentacije, koja će sletjeti u zagrebačku zračnu luku između 15 i 17 sati.

“Jutros smo se čuli s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), reprezentacija bi trebala sletjeti u nedjelju između 15 i 17 sati, u svakom slučaju popodne, i po tome ćemo raditi doček”, izjavio je Tomašević novinarima u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Istaknuo je kako ga veseli što je Hrvatska drugo svjetsko prvenstvo zaredom u najmanju ruku među četiri najbolje nogometne reprezentacije u svijetu.

“Još se igra i utakmica za treće mjesto u subotu, tako da se nadam još jednoj brončanoj medalji kao onoj 1998., kada sam i sam bio na toj utakmici”, rekao je Tomašević.

Što se tiče dočeka reprezentacije, sada se rade sigurnosni protokoli i druge stvari koje se komuniciraju HNS-om i Vladom, MUP-om i drugim resornim ministarstvima.

“Za sada sigurno znamo termin, i po tome ćemo se ravnati”, poručio je Tomašević.

Hrvatska nogometna reprezentacija će u subotu u 16 sati igrati utakmicu za treće mjesto protiv ekipe koja će izgubiti u susretu između Francuske i Maroka.

Na Trgu bana Jelačića organiziran je doček hrvatskih nogometaša i prije četiri godine, nakon osvajanja srebra u Rusiji. Tada se na središnjem zagrebačkom trgu okupilo oko 120.000 navijača, a na dočeku od zračne luke do trga sudjelovalo je, prema procjeni policije, oko pola milijuna ljudi.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es