nasilje prostitucija silovanje crna gora prostitutke

Nevjerojatna priča o tragičnim sudbinama djevojaka koje se upuste u svijet prostitucije dolazi nam iz susjedne Crne Gore. Naime, crnogorske djevojke ulaze s čak 15 ili 16 godina u svijet prostitucije, kaže u intervjuu za “Dan” predsjednica nevladine organizacije Crnogorski ženski lobi Aida Petrović.

“Mamac za ulazak u taj surovi svijet obično su poslovi go-go igračica, šankerica ili konobarica”, objašnjava Petrović u razgovoru za podgorički dnevnik.

“Imali smo slučaj da je djevojci koja je stopirala na nikšićkoj magistrali stao čovjek s kojim je dogovorila seksualnu uslugu za 20 eura. Kasnije na putu su im se u autu pridružila još dva muškarca i rekli su joj da će dobiti 50 eura ako spava sa svom trojicom. Kad je pristala poveli su je u stan gdje su je silovali. Nakon toga su je pretukli i odveli u šumu nadomak Podgorice i vezali je za drvo. Kada se ujutro probudila i došla svijesti pozvala nas je i tražila da joj pomognemo. Tada nam je ispričala i da su joj uzeli novce koje su joj ranije dali”, prisjetila se Petrović u intervjuu za Dan.

Ona dodaje da iskustva Crnogorskog ženskog lobija ukazuje na to da svijet prostitucije prate droga i alkohol.

“One svašta doživljavaju, dolaze im svakakvi ljudi s kojima moraju biti. Tu su čak i muškarci koji im mogu biti djedovi ili očevi. Onda redovito ide maltretiranje”, kaže Petrović.

Predsjednica Crnogorskog ženskog lobija naglašava da su aktivisti organizacije kojom rukovodi imali priliku pričati s curama kojima su klijenti odgrizli dijelove tijela, gasili cigarete po intimnim dijelovima, pa i da su ih polagali na stol, prekrivali hranom i jeli s njih.

“Ne radi se o ljudima koji su, da tako kažem, u društvu prepoznati kao manijaci ili psihopati. Najčešće su to vrlo uglađene ličnosti koje imaju obitelji, a plaćaju da se iživljavaju nad nekim. Prostitutke rijetko žele govoriti o svojim klijentima, u stvari nikada ne kažu tko je ili čime se bavi iako sigurno znaju. One čak ni nama ne žele reći ime i prezime tih ljudi, ali ih mi to i ne tražimo, samo ih znamo po nadimcima”, kaže Petrović u razgovoru za Dan.

silovanje silovana žena norveška imigranti

Ona smatra da dobrovoljna prostitucija ne postoji i da je zbog toga protiv svih inicijativa za njezinu legalizaciju, te da je ovaj problem najprisutniji u Budvi, Baru i Tivtu, na cetinjskoj i nikšićkoj magistrali.

Klikni LIKE ako si protiv prostitucije!

“Mi možda ne vidimo te djevojke, ali to nije zato što ih nema, već zato što se dobar dio ‘posla’, u smislu zakazivanja sastanaka s klijentima, obavlja putem telefona. Ali, ima ih na primjer pored magistrale, one stopiraju pa kada netko naiđe ponude se. Nikada ne rade taj posao same, uvijek iza njih stoji neki makro, ili kako ga one zovu gazda, koji im često ugovara sastanke, nalazi mušterije i naravno uzima im dobar dio zarade”, kaže Petrović. Ona tvrdi da na crnogorskom primorju trenutno sigurno ima na stotine prostitutki koje se kriju pod izgovorom da rade drugi posao.

Najčešće su to go-go igračice. Kada prođete šetalištem i vidjeti takve stvari znajte da uvijek tu ima i prostitucije. Nama su djevojke ispričale da na primjer od 22 do tri sata navečer rade kao igračice i onda im gazda nađe mušteriju, ili im neko sam priđe. Tada odlaze s mušterijom, a u slučaju racije imaju pripremljenu priču da su one s tim čovjekom dobrovoljno i policija tu ne može ništa učiniti”, kaže Petrović.

Ona objašnjava da su djevojke koje su natjerane baviti se prostitucijom preplašene, jer svaki njihov pogrešan potez gazda može surovo kazniti.

>>> Norvežanka počinila samoubojstvo nakon silovanja od strane dvojice afričkih imigranata

“Ne mora uvijek povrijediti djevojku, već njezinu obitelj. Svaka djevojka koja se bavi tim poslom smatra da je dužna gazdi za odjeću, hranu ili smještaj, i on je uvijek drži u šaci. Mlade žene koje se bave pružanjem seksualnih usluga uvijek imaju plan da za godinu dana izaći iz tog svijeta, ali se to rijetko događa”, kaže Petrović u intervjuu za podgorički list.

Ona dodaje da iz razgovora s curama saznaju da postoji “yachting prostitucija”.

“Problem je što one kada odlaze ne znaju gdje se nalaze. Obično su pijane i pod utjecajem droga, tako da jednostavno ne znaju u kojem su gradu, a nekada ni s kim su. Jedna djevojka nam je ispričala da je išla na jahte i da nikada nije bila sama, uvijek je s njom bilo još prostitutki i naravno više muškaraca”, zaključila je Petrović u razgovoru za Dan.

Ova priča mora biti vrlo jasna pouka svim djevojkama koje pomisle na zaradu putem “najstarijeg zanata”.

>>> Šokantno! Antifašisti pozivaju na silovanje njemačkih žena radi “uništenja čistog njemačkog genotipa”

Autor: Sloboda.hr/Novosti