islamisti danska imigranti

Islamistička organizacija Hizb ut-Tahrir (HT) okupila je oko 500 svojih pristaša u petak na maršu ulicama Kopenhagena i pozvala na uvođenje šerijatskog zakona u europske zemlje te još pozvala na džihad i oslobođenje palestinskih teritorija. Sam marš nije privukao previše medijske pozornosti, kao niti pucnjava koja se dogodila samo dan poslije, na istom mjestu, na muslimanskoj šijitskoj svečanosti.

Oko 500-njak pristaša organizacije HT, uzvikivalo je svoje molitve u petak ispred željezničke postaje u četvrti Nørrebro, nakon čega je uslijedio marš kroz dotično područje, poznato kao imigrantski geto. Dan kasnije, šijitski muslimani u stražnjem dijelu svojeg marša, napadnuti su u istom dijelu grada kada je netko zapucao, dok je policija uobičajeno neuspješno pokušavala održati red.

Muslimanske vojske, izvršite svoju dužnost. Dosta je naših neuspjeha“, uzvikivali su muslimanski prosvjednici u petak popodne.

Televizijska kuća TV2, izvijestila je da su muškarci i žene bili odvojeni tijekom marša, a također su sa sobom nosili dojenčad i djecu, koja su nosila zastave koje uvelike podsjećaju na one ISIS-ove.

Samo dan poslije ovog marša, izbili su sukobi na memorijalnom maršu za imama Husseina, navodnog potomka proroka Muhameda, čiju smrt svake godine oplakuju Šijiti diljem svijeta.

Klikni LIKE ako si protiv masovne ne-europske imigracije!

Tijekom ove gužve, netko je pucao na sudionike marša, samo nekoliko ulica dalje od džamije u kojoj je marš trebao završiti. Izvještaji navode kako je uhićen 29-godišnji muškarac koji je bio u svađi s jednom grupom muslimana.

Policija nije navela etničku pripadnost uhićenog, ali navode kako misle da nije bilo vjerskih motiva.

„U procesijama uvijek ima nekih nemira. Muškarac je pucao dva ili tri puta u zrak nakon što ga je napala veća skupina ljudi. Ne vjerujemo da je motiv za napad bio vjerski. To je bila izolirana svađa između nekoliko skupina“, rekao je viši policijski dužnosnik, Henrik Vedel.

Danske vlasti nedavno su najavile nove mjere u pogledu zabrane spomenute organizacije Hizb ut-Tahrir, a isto je svojedobno učinio i David Cameron u Britaniji, tijekom predizborne kampanje 2010. Dakako, kako to i obično uvijek biva, „demokratski“ pristup zabranama ekstremizma, barem onog islamskog, uvijek je neuspješan i zapravo tragikomičan.

U veljači ove godine, danski ministar pravosuđa, Mette Frederiksen, rekao je: „Moje osobno mišljenje je da Hizb ut-Tahrir treba slomiti. A čim javni tužitelji kažu da postoje temelji da ih se slomi, to će se i dogoditi.“

Hizb ut-Tahrir je inače organizacija koja se još od 1953. diljem svijeta bori za uspostavu globalnog islamskog kalifata, iako navodno odbacuju upotrebu nasilja kako bi postigli ovaj cilj.

Izvor: Sloboda.hr/Breitbart/Pandora