ante ćorić dinamo

Ante Ćorić najzaslužniji je za pobjedu zagrebačkog Dinama nad onim iz Tbilisija (2:0) u prvoj utakmici 3. pretkola LP, ali nakon što je prvi gol namjestio, postizanje drugog proslavio je na način koji mu je mogao donijeti ozbiljnu ozljedu.

Zatrčao se prema istočnoj tribni, skočio visoko i onda nimalo nježno aterirao na travu, točnije o tlo jako udario lijevim ramenom. S obzirom da je ruke držao uz tijelo, ničim nije amortizirao ovako snažan udarac.

ante ćorić dinamo

Na svu sreću, Dinamov tinejdžer nije se ozlijedio. Ipak, valja naglasiti koliko je opasna njegova proslava gola bila, jer rame, ključna kost ili leđa, samo su neki od osjetljivih dijelova tijela koji mogu biti ozbiljno oštećeni ovakvim slavljem.

Ovom prilikom vrijedi podsjetiti na nesreću koju je sam sebi skrivio Goran Vlaović, nekadašnji napadač Dinama, također slaveći gol na utakmici pretkola Lige prvaka i to dosta slično Ćoriću.

Bilo je to 1993., Dinamo se tada zvao Croatija, a domaću utakmicu sa Steauom zbog “ratne opasnosti” nije igrao na Maksimiru, nego u Ljubljani. Vlaović je na početku susreta Jeličićev ubačaj iz slobodnog udarca glavom poslao u mrežu, a gol je proslavio tako da se, kao i Ćorić 23 godine kasnije, zatrčao i s rukama uz tijelo bacio na travu.

Razlika je što je Vlaović o tlo tresnuo bradom. Tek kasnije, tijekom utakmice, suigrači su vidjeli da sa strijelcem gola nešto ozbiljno nije u redu, jer ih je pitao gdje su i koji je rezultat. Mislili su da se šali, ali onda su vidjeli da je bio ozbiljan i s potresom mozga. Koji je zaradio slaveći postizanje gola.

Izvor: Index.hr
Foto: Snimka zaslona