club brugge stadion

Navijačka ljubav često doslovno nema granica, a iznimno dirljiva priča s tom tematikom dolazi iz belgijskog Bruggea.

41-godišnji Laurenzo Schoonbaert veliki je navijač Club Bruggea, otac sedmogodišnje djevojčice i pacijent koji boluje od neizlječive bolesti, piše tportal. Prošao je više od 30 operacija, ali medicina mu nije uspjela pružiti novu priliku i odlučio se na eutanaziju. U Belgiji je ta opcija legalna i liječnici su pristali prekinuti mu život. Dobio je termin za prošli tjedan…

Ipak, Laurenzo je tražio odgodu kako bi uživo odgledao još jedan nogometni meč. Njegovi prijatelji razglasili su vijest i popularnog Lorrea čekao je posljednji spektakl u životu. U društvu obitelji pozvan je na centar gdje je označio početak dvoboja, a navijači su mu posvetili poruku s najpoznatijim navijačkim pokličem svijeta: “You’ll never walk alone.”

Brugge je pred prepunim stadionom svladao Mouscron sa 3:0 i Lorre će s ovog svijeta preseliti dok je njegova momčad vodeći sastav lige.

“Nisam se nadao ovakvom doživljaju. Samo sam želio vidjeti još jednu pobjedu prije nego umrem. Mislim da je ovo divna uspomena za Dinu (kćerku), a sada ću polako krenuti na drugo mjesto slaviti ovu pobjedu i čekati nove”, kaže navijač neuništivog duha koji će u Bruggeu ostati vječan.