hrvatski navijači, za dom spremni, uvijek vjerniFoto: fah

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, Ivan Zvonimir Čičak, gostovao je u emisiji “Novi dan” na N1 televiziji te je komentirao nogometnu utakmicu između Hrvatske i Ukrajine.

Upitan za nogometnu utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Ukrajine, koja je prošla bez izgreda, Čičak je rekao da treba više raditi na podizanju svijesti da je huliganizam i stvaranje nereda na stadionima loše. “Svi su to osudili. Ljudi vide u čemu je problem, s tim se slažu. Ja smatram da treba više raditi. Ne može na jednoj utakmici od 90 minuta 30 minuta biti skandiranje zla, to ne može biti i bolesna je nacija koja to radi”, rekao je Čičak, dodavši da se na stadionima nalaze uglavnom mladi ljudi, a da je stanje u sportu i na sportskim terenima zapravo refleksija stanja u društvu i uplitanja politike u sve pore društva.

Klikni LIKE ako smatraš da je “Za dom spremni” domoljubni, a ne fašistički pozdrav!

Kazao je da su na utakmici Hrvatska – Ukrajina bili promatrači, koji su pratili hoće li biti izgreda. “Imali smo ubačene promatrače na druge tribine. Kad je netko pokušao skandirati ‘Za dom spremni’, bilo je odmah ‘Stani!’, ‘Zaveži!'”, kazao je Čičak. “Po našim informacijama bilo je ubačeno jako puno agenata. Bilo je jako puno branitelja, bilo je onih Uvijek vjernih, koji su bili raspoređeni da naprosto spriječe. Bilo je i raspoloženje euforično na stadionu”, kazao je Čičak, dodavši da je očigledno da se među ljudima razvija svijest te da je to ono najvažnije.

Izvor: Sloboda.hr/N1