miro bulj vučićFoto: fah

“Vučiću sudjelovao si u krvavoj agresiji na Hrvatsku kao desna ruka četničkog vojvode Vojislava Šešelj i nisi dostojan spomena Ante Gotovine generala pobjedničke HV, zapovjednika legitimne i osloboditeljske VRO OLUJA”, rekao je Mostov zastupnik Miro Bulj nakon današnje izjave srbijanskog predsjednika Vlade Aleksandra Vučića, a nakon što je general Ante Gotovina imenovan posebnim savjetnikom ministra obrane Damira Krstičevića.

“Vučiću ti si odgovoran za velikosrpsku politiku etničkog čišćenja, odgovoran si za zločine u krvavom velikosrpskom pohodu na području Hrvatske i BiH”, dodao je Bulj.

Naime, srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u petak da ne želi rušiti odnose s Hrvatskom, ali da Beograd razumije poruku službenog Zagreba i odluku da bivšeg haškog optuženika generala Antu Gotovinu imenuje za savjetnika hrvatske vlade.

“Razumjeli smo poruku koju nosi postavljenje Ante Gotovine za savjetnika za nacionalnu sigurnost u Hrvatskoj”, izjavio je Vučić tijekom posjeta Novom Sadu.

Srbijanski premijer kazao je kako je “sasvim izvjesno da Srbi, prije svega prognani Srbi koji su živjeli na području Krajine i Hrvatske, ne mogu biti sretni” zbog toga.

“Ja ne želim rušiti odnose s Hrvatskom, dviju vlada i zemalja, ali razumjeli smo poruku postavljanjem Gotovine”, naglasio je Vučić komentirajući imenovanje Ante Gotovine za savjetnika ministra obrane Damira Krstičevića.

Klikni LIKE ako se slažeš s Buljom!

Izvor: Sloboda.hr/narod.hr