hezonja zakucavanje

Mladi hrvatski reprezentativac Mario Hezonja sve veća je košarkaška zvijezda u Španjolskoj, a osim impresivne serije trica u nedjelju, još uvijek se priča i o njegovom zakucavanju protiv Zaragoze…

Naš 19-godišnji talent u nedjelju je protiv Manrese gađao tricu 8 od 8, te je na taj način ušao u društvo velikana kao što su Oscar Schmidt, Saša Đorđević, Igor Rakočević i Taquan Dean, kojima je isto to pošlo za rukom.

“On je igrač kao stvoren za NBA košarku, a to sam mu rekao prije tri godine. Pa on već nekoliko godina bez problema šutira s devet metara, a za njegovu dob to je rijetkost. Poznato je kako je atraktivan igrač, a upravo to se cijeni u NBA-u. Moja prognoza je kako će sigurno biti među prvih pet na NBA draftu, a ako prva bude birala momčad koja ga želi, nije nemoguće da bude i 1. pick. U svakom slučaju, bit će najbolje plasirani Hrvat u povijesti”, rekao je za tportal bivši trener zvijezde Barcelone, Dubrovčanin Darko Kunce.

Prema posljednjim ljestvicama koje donose američki skauti na stranici draftexpress.com, Hezonja se nalazi na desetom mjestu uoči drafta, a i dalje je prvi favorit centar Dukea Jalil Okafor. Međutim, angažirao je najjačeg NBA agenta Arna Tellema koji zastupa čak 44 NBA košarkaša, uključujući i mnoge zvijezde (Rose, Westbrook, Marc Gasol) pa se može očekivati puno bolja pozicija za hrvatskog košarkaša.

U španjolskim medijima o Hezonji se piše tijekom svakog tjedna, a jedna od tema je i njegovo zakucavanje protiv Zaragoze koju dnevnik Sport naziva ‘zakucavanjem godine’.

Za službeni YouTube kanal lige Hezonja je otkrio kako je ‘windmill’ atrakcija nastala kao dio oklade s bivšim suigračem Joeyom Dorseyjem, koji je trenutno u NBA ligi. Kladili su se tko će to prvi uspjeti izvesti na službenoj utakmici, a pobjeda je pripala 201cm visokom Hrvatu kojeg krasi zaista sjajan odraz…