Boris Prebeg

Boris Prebeg uputio je otvoreno pismo javnosti u kojem je podržao kandidaturu Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU) na izborima za Hrvatski Sabor.

Prebeg je kao mlad napustio Jugoslaviju zbog protivljenja komunističkom režimu te je više godina proveo kao pripadnik francuske Legije stranaca. Od 1991. se od početka Domovinskog rata uključio u obranu i oslobađanje Hrvatske. Iz rata je izašao i umirovljen s činom bojnika Hrvatske vojske. Predsjednik je Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka.

U svojemu otvorenom pismu podrške, Prebeg je listu HKDU-a na čelu s Deanom Golubićem i dr. Markom Veselicom okarakterizirao kao „jedinu prepoznatljivu, istinski desnu, domoljubnu političku opciju.“ Poziva sve s kojima je „zajedno proveo svoje ratne dane da podrže političku opciju koja je vođena istinski desnom politikom i ima u svojemu programu lustraciju koju je trebalo odavno provesti.“ Biračima HDZ-a poručuje da „nije dovoljno biti domoljub kada je to potrebno radi dobivanja glasova, već se domoljublje treba živjeti“, završavajući pismo s pozdravom „Za Dom i sve za Hrvatsku!“

sloboda.hr