otmičar

Zrakoplov EgyptAira na letu iz Aleksandrije za Kairo u utorak ujutro je otet te je prisilno je sletio na zahtjev otmičara na Cipar. Prema ciparskim medijima otmičar je Egipćanin koji zahtijeva oslobađanje zatvorenica u Egiptu, piše Jutarnji list.

Otmičar egipatskog zrakoplova predao se, a ciparski mediji prije njegova uhićenja javljali su kako je iz zrakoplova pobjeglo još najmanje pet osoba, neki kroz staklo na pilotskoj kabini.

“Ono što smo razjasnili… ne radi se o terorizmu. Čini se da se radi o osobi koja je neuravnotežena, u psihički nestabilnom stanju, i postupa se na odgovarajući način”, kazao je novinarima predstavnik ciparskog ministarstva vanjskih poslova Alexandros Zenon.

I dok su taoci na kraju pobjegli iz aviona, makar bi preciznije bilo reći ležerno odšetali, neki su iskoristili priliku za povijesnu fotografiju.

Britanac Ben Innes (26) postao je svjetski hit nakon što je procurila njegova nasmijana fotografija s otmičarom, a motivaciju za svoj potez objasnio je britanskim medijima:

– Želio sam izbliza vidjeti njegov “eksplozivni” pojas. Ako je bomba prava, nisam imao što za izgubiti. Naprosto sam zaboravio na oprez i nastojao ostati veseo.

Innes je bio jedan od sedmero ljudi koji su u zrakoplovu ostali do kraja talačke krize, a kaže da otmičar Seif Eldin Mustafa nije imao ništa protiv slike:

– Zamolio sam jednog od člana posade da mi prevodi te ga upitao da li bi napravio selfie sa mnom. On je samo slegnuo ramenima i rekao OK. Nasmijao sam se, stao pokraj njega, a stjuardesa nas je slikala. Bio je to najbolji selfie ikad!’ – kazao je veseli Innes, kojem očito nije najjasnija razlika između selfie-a i fotografije.

Inače, na kraju se ispostavilo da je otmičarev eksplozivni pojas bio – lažan.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji list