James-Wathen-chien-hopital-720x419

James Wathen (73) primljen je u bolnicu u Kentuckyju prije nekoliko tjedana. Krhak i tužan starac bio je sve gore unatoč trudu liječnika te je u konačnici prestao i jesti. Kazao je medicinskoj sestri da mu nedostaje njegova jednooka čivava i zamolio da ju vidi posljednji put.

Socijalna radnica zaključila je da upravo tuga i gubitak prijatelja pogoršavaju Jamesovo stanje. Zato su medicinske sestre odlučile malo zaobići bolnička pravila o zabrani uvođenja životinja u bolnicu, prenosi portal 24sata.

Nakon nekoliko poziva saznale su da je Bubba preko udruge za pomoć životinjama završio u udomiteljskoj obitelji. A sasvim slučajno i on se razbolio.

Prestali su jesti u isto vrijeme

– Prestao je jesti prije tjedan dana, što je bilo jako čudno. Nije znao gdje je James, niti je James znao gdje je on i vjerovali ili ne, prestali su jesti u isto vrijeme, kazala je Mary-Ann Smyth iz udruge za pomoć životinjama. U subotu je u bolnicu dovela psića koji, osim oka, nema ni donje zube.

– Bio je jako tužan. Zamotali smo ga u dječju dekicu, a on se cijeli tresao. No čim smo došli 20-ak koraka od Jamesove sobe, Bubba je podigao glavicu. Oči su mu zaiskrile i odjednom je to bio drugi pas, ispričala je Mary-Ann i dodala da se slična promjena vidjela i na Jamesu tijekom 30-minutnog druženja s Bubbom.

– Ispočetka nisu mislili da će James preživjeti, kazala je.

No James je živnuo kad mu je u posjet došao prijatelj. Zaplakao je kad ga je Bubba počeo lizati po licu.

Primijetili nevjerojatan oporavak i kod Jamesa i kod Bubbe

Navodno se do njegova drugog druženja u utorak vidjelo veliko poboljšanje na Jamesu. Počeo je razgovarati, sjediti, jesti, a bolje i izgleda, piše američki Today. I pas je također ponovno počeo jesti.

– Uopće ne izgleda kao isti čovjek. Uistinu nisam očekivala da će se ovako dobro oporavljati
, kazala je glavna sestra Kimberly Probus. Dodala je da James još nije spreman izaći iz bolnice ali mu smrt više ne prijeti.

Bolnica Baptist Health Corbin najavila je da će od sljedećeg tjedna dozvoliti ulazak kućnih ljubimaca u bolnicu.

Izvor: