el clasico barcelona barca primera referendum katalonija

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Javier Tebas uoči najavljenog referenduma o katalonskoj neovisnosti, koji bi se trebao održati sljedeći mjesec, rekao je da ukoliko se Katalonija odvoji od Španjolske, Barcelona neće igrati u Primeri.

“Španjolski zakoni su jasni, a po njima Barcelona nema pravo igrati u Španjolskoj ligi ako Katalonija postane neovisna država. Naravno da ne mogu zamisliti našu ligu bez Barcelone, ali zakon je jasan”, kazao je čelni čovjek španjolskog nogometa Tebas, prenosi tportal.

Čelnici Barcelone još se nisu javno izjasnili glede referenduma, ali jest bivši predsjednik Barce Joan Laporta koji je pozvao vodstvo kluba da podrže neovisnost.

>>> Alen Halilović na posudbu u Celtu?

“Barcelona je simbol Katalonije i ona mora biti u prvim redovima u borbi za našu neovisnost. Znam da Barcelona ima dosta navijača i izvan Katalonije, ali oni ne mogu šutjeti”, kazao je Laporta.

Barcine zvijezde Xavi i Gerard Pique su se javno izjasnili za katalonsku neovisnost i referendum.

“Igram za španjolsku reprezentaciju, ali ja sam Katalonac. Jedanaest godina igram za reprezentaciju i to nema veze s referendumom i mojim demokratskim pravima. Ljudi moraju imati pravo izreći što žele”, kazao je Pique.