cvjetni trgFoto: N1

Ne može se kuća graditi na Cvjetnom trgu, do sutra navečer nadstrešnica neće biti, a odgovorni će biti sankcionirani, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije koju je sazvao na Cvjetnom trgu poslije brojnih kritika građana iritiranih dodatnim oduzimanjem javnog prostora nakon što je zahvaljujući Gradu tvrtka Hoto centar Tomislava Horvatinčića počela postavljati metalne konstrukcije za nove terase na Cvjetnom trgu.

“Hvala dijelu građana i novinarima koji su ukazali na ovaj problem. Ovo će biti uklonjeno do sutra navečer. Sankcije za one koji su izdali rješenja, a koja nisu trebali izdati, će snositi – to ćemo riješiti idući tjedan”, poručio je Bandić i kazao da vlastitoj majci, koju voli najviše na svijetu, ne bi dozvolio da to napravi Cvjetnom.

“Kroz naručeni projekt s arhitektima za prioritetno rješenje korištenja javnog prostora na Cvjetnom trgu iznaći ćemo rješenje za iduće proljeće kao generalno uređenje korištenja javnog prostora. Do tada Cafe de Paris i Vip te My Way će dobiti, kao što sada imaju terase Cafe de Paris i Vip, po trećinu prostora od Varšavske do ulaza u Cvjetni. Danas se pišu nova rješenja i kvadratura i gospoda, ako to žele, će prihvatiti, a ukoliko ne, neće biti ni jedne terase”, poručio je gradonačelnik.

“Nema čovjeka u ovom gradu koji ga voli više”

“Gore je nego pogriješiti – inzistirati na pogrešci. Ja sam suodgovoran i kad pogriješe moji suradnici. Idući tjedan će biti suspenzija”, ponovio je Bandić, a još jučer je tvrdio da je sve u redu i po zakonu, no danas je zdvajao: “Ne može se ovo raditi na Cvjetnom trgu, ne može se raditi kuća na Cvjetnom trgu.”

“Ovo je kuća, ne terasa… to ne bih ni vlastitoj majci, koju volim najviše na svijetu, dopustio”, zavapio je gradonačelnik i opetovao da do sutra navečer nadstrešnica na trgu neće biti. “Nadam se da će suspendirani iz ovoga izvući pouku i da ovoga više neće biti. Kad sam sinoć došao ovdje i razgovarao s građanima, shvatio sam”, zaključio je Bandić pa dodao da će ljudi raditi kao i do sada, a kako dalje, vidjet će se nakon rješenja koje će dobiti od Udruženja hrvatskih arhitekata i konsenzusa sa strukom i građanima.

“Jedino što još mogu reći je da, a ne udvaram se, nema čovjeka u ovom gradu koji ga voli više”, poručio je Bandić pa krenuo dalje kazavši kako ne želi više “drviti”.

Izvor: Sloboda.hr/tportal