milan bandić izbjeglice zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je rekao da je Zagreb spreman za prihvat izbjeglica, većinom iz Sirije, koji su krenuli iz Tovarnika te pozvao i Zagrepčane da u svoje domove prime po jednu izbjegličku obitelj.

“Zagreb je grad solidarnosti, zajedništva, pozitivne emisije prema ljudima u nevolji, bez obzira bili to prognanici ili izbjeglice, dolazili iz bilo kojeg dijela kugle Zemaljske, bili visoki ili manje visoki, elagantni ili manje elegantni – svi su dobrodošli, u nevolji koja ih je zadesila”, izjavio je Bandić novinarima u Zagrebu.

Najavio je da će Grad Zagreb, zajedno s Vladom RH, osigurati toliko mjesta koliko bude potrebno za kvotu koja pripada Hrvatskoj. “U roku 48 sati prihvatit ćemo 2000 ljudi odnosno koliko bude potrebno”, rekao je Bandić te dodao kako će im na raspolaganju biti dvorane i drugi prostori koji se mogu prilagoditi kako bi izbjeglice dobile krov nad glavom i topli obrok.

Poziv za prihvatom izbjeglica uputio je i Zagrepčanima te podsjetio da su Grad Zagreb i Zagrepčani bili glavni logistički centar za vrijeme Domovinskog rata.

“Zagrepčani su solidarni, dobronamjeri i imaju veliko srce”, rekao je Bandić te pozvao građane da u svoj dom prime jednu obitelj izbjegličku.

Izvor: Sloboda.hr/Hina