andrej kramarić reprezentacija rijeka

Andrej Kramarić danas je bez dvojbe najbolji napadač Hrvatske nogometne lige. Igračka klasa koja zabija na sve strane; bilo klupskoj ili reprezentativnoj sceni. Produkt Dinamove omladinske škole gdje je godinama rušio sve rekorde u mlađim kategorijama.

Gotovo cijeli život Kramarić “trpa” u kontinuitetu, radilo se o Lokomotivi, Rijeci ili reprezentaciji, omladinskom ili seniorskom nogometu. No, Kramariću ni brojni pogoci nisu pomogli da se u matičnom, i jedinom voljenom klubu, izbori za minutažu. I to, najčešće, u situacijama kada je Dinamo muku mučio s neraspoloženim napadačima.

Andrej Kramarić u seniorskoj momčadi Dinama debitirao je 24. svibnja 2009. godine. I u ogledu protiv Zagreba zamijenio Josipa Tadića. Mladi napadač bio je najavljen kao novi plavi 9, rasni strijelac koji će godinama predvoditi napad hrvatskog prvaka. No, život ponekad piše čudne priče, a ona Andreja Kramarića bila je sasvim zanimljiva.

Mladi napadač godinama je u Maksimiru čekao svoju prigodu, no minutažu u kontinuitetu nikada nije dobio. Razni treneri i “velik stručnjaci” prigodu su u napadu davali drugim igračima, a Kramarić je u matičnom klubu grijao klupu svakakvim “prijevarama”. Nažalost, takav je talent u Maksimiru propadao, s klupe ili tribina pratio što u samom vrhu modrog napada rade Tadić, Papadopoulos, Dodo, Slepička, Sivonjić, Primorac, Carrasco, Sylvestr, Beqiraj… Nekih se igrača, priznajemo teško i nama bilo prisjetiti.

andrej kramarić reprezentacija rijeka

U sezoni 2011./12. mladi napadač više nije želio čekati. Jesenski dio sezone proveo je na klupi, na proljeće se otisnuo prema Lokomotivi. Sve u potrazi za minutažom. Na proljeće je briljirao, u 13 utakmica postigao sedam pogodaka.

Andrej Kramarić je i sljedeću sezonu odradio u Lokomotivi gdje je postao prvi strijelac hrvatske nogometne lige. No, niti to nije bilo dovoljno za minutažu u Dinamu…

Mladi napadač je sazrio, u sezoni 2013/14. konačno se, s pravom, ponadao pravoj minutaži. A onda ju pod vodstvom Krunoslava Jurčića dobivao na kapaljku. Punu minutažu u dresu Dinama imao je tek u 2. kolu kada je Dinamo sa 2:0 svladao Zadar. Kramarić je tada postigao dva gola.

“Danas nismo igrali dobro. Neki igrači stvarno nisu bili dobri, njihov pristup me posebno razočarao. Da, tu mislim i na Kramarića makar je zabio dva gola” kazao je nakon te utakmice (19. srpnja 2013.) tadašnji trener Dinama Krunoslav Jurčić koji je često koplja lomio na “sitnim ribama”.

Samo mjesec dana kasnije (24. kolovoza) Kramariću je prekipjelo. Dvije utakmice odgledao je s klupe, a onda se u Koprivnici konačno ponadao minutaži. No, prigodu je protiv Slavena Belupa dobio Fatos Beqiraj. Poslije tog dvoboja Kramarić je na parkiralištu stadiona u Koprivnici zatražio razgovor sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem i zatražio odlazak. U Maksimiru su to s oduševljenjem dočekali…

Zanimljivo, samo dva kola kasnije Kramarić se vratio u Koprivnici i kao napadač Rijeke postigao jedini pogodak u pobjedi svoje nove momčadi nad Slavenom Belupom. Pogodak vrijedan tri boda.

Za Andreja Kramarić u Maksimiru jednostavno nije bilo razumijevanja. A neki izvori, vrlo skloni samom napadaču, tvrde kako Kramarić u Dinamu jednostavno nije mogao dobiti minutažu. Jednostavno, Kramarić nikada nije bio član prave “menadžerske agencije“. A takve je oduvijek bilo najlakše šikanirati, preko Kramarića su se slale poruke i mlađim generacijama. Da paze što rade…

>>> Mišljenje izbornika Azerbajdžana mnoge će razljutiti!

Najveći gubitnik u cijeloj priči ispao je Dinamo koji je za siću izgubio sjajnog napadača. Golgetera kakvog danas na tržištu neće naći niti za 10 milijuna eura. Pravog Zagrepčanina, dijete koje je odraslo na Maksimiru. I napadača koji se lakoćom uklopio u seniorsku reprezentaciju. Nažalost, u Maksimiru su u krivo vrijeme vjerovali u “bofl robu”, prava kvaliteta tamo nikada nije došla do pravog izražaja. Vjerovalo se krivim igračima, često skupocjenim pojačanjima. No, na koncu je Kramarićev “krvnik” bio Beqiraj. Niti kriv niti dužan. No, njega je u toj situaciji (u Koprivnici) bilo puno teže ostaviti na klupi.

Andrej Kramarić ne boji se izazova, napadač Rijeke samo želi igrati u kontinuitetu. Pogoci će pak doći sami od sebe, takvog je golgetera teško zaustaviti. Reprezentativni napadač odavno je prerastao HNL okvire, sada se čeka pravi inozemni mig i bijeg u snažniju sredinu. Gdje će, budite sigurni, Kramarić opet doći do izražaja…

Izvor: Goal.com