Toni Trogrančić bayern trening pep guardiola

Alarm za HNS: Trogrančića Nijemci stalno pritišću da se odluči igrati za elf, već je bio na tri kampa s najboljim njemačkim igračima…

Vijest da je Pep Guardiola na trening prve momčadi Bayerna priključio 15-godišnje čudo od djeteta brzo je obišla Njemačku, a potom i nogometnu Europu, piše Goal.com. A nakon što smo prenijeli da je riječ o hrvatskom igraču Toniju Trogrančiću, to je postala senzacija i u Lijepoj Našoj.

Jest, Trogrančić je igrao za mlađe uzraste Hrvatske, ali dječak rođen u Njemačkoj, čiji je otac rodom iz BiH, a majka iz Vinkovaca, pod velikim je pritiskom Njemačkog nogometnog saveza da odjene dres elfa! I udovoljio je njihovim željama, tri je puta otišao na kamp najboljih mladih njemačkih nogometaša, i ondje je oduševio. Što je samo signal više za HNS, da ne ispusti takvog talenta. Koji je prošle godine kad smo razgovarali razmišljao kao Hrvat, ali njemački je pritisak sve jači…

Toni Trogrančić bayern trening pep guardiola

Taj je naš mali Toni već dugo pod povećalom Guardiolinog asistenta i ponajboljeg njemačkog lovca na talente Hermanna Gerlanda. On je i najavio da će Toni biti priključen prvoj momčadi.

A kad se to u petak dogodilo, omaleni je Trogrančić cijeli dan bio veseo, nasmijan, bez ikakvih znakova treme ili straha! Ulazio je u duele, njemački Hrvati koji su se našli u Bayernovu kampu (bio je to otvoren trening) prepričavali su kako je Guardiola stalno razgovarao s njim, ali i kako se nakon treninga malo ljutio na njega, kazavši mu:

“Sve je bilo dobro, samo idući put kad ćeš dolaziti obuj kopačke s pravim čepovima!”

Lahm, Dante, Rafinha i ostali odlično su ga prihvatili, pogotovo se s Rafinhom smijao i šalio. A među minhenskim Hrvatima prepričava se kako je Weiseru loptu gurnuo kroz noge, pa ga je 21-godišnji veznjak u šali upozorio “Nemoj to više raditi!”

Toni Trogrančić bayern trening pep guardiola

“Očekivao sam da će ići s pola snage na mene, jer sam toliko mlađi i sitniji, a u prvoj akciji me Rafinha odnio da sam letio dva metra!” prepričavao je Toni prijateljima nakon treninga.

Nije im ostao dužan: on je faulirao i kapetana Lahma! Pokazao je savršenu tehniku koja ga krasi, jednom je prilikom okrenuo nekoliko igrača, jednom su trojica bila oko njega i nisu mu uzeli loptu, jedan mu je volej Reina odlično zaustavio…

Obećanje je tu: Guardiola te prati, bit ćeš opet pozvan! Treba li HNS-u veća pozivnica da se još više angažira?