vrkic_hnk

Konferenciju za novinare Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi pred sjedištem Grada Osijeka o stanju u HNK prekinuo je gradonačelnik Ivan Vrkić poručivši da su plaće djelatnicima HNK isplaćene.

Osječki HNK i dalje je bez vršitelja dužnosti intendanta pa su, uz normalno funkcioniranje kazališta, u pitanje došle i isplate plaća. Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi danas je došao dati potporu osječkim kazalištarcima te ispred gradske uprave sazvao konferenciju za novinare u koju se nenadano uključio gradonačelnik Ivan Vrkić i izjavio da su plaće kazalištarcima isplaćene. Glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić upozorila je da nitko ne može staviti potpis osim intendanta ili v.d.intendanta.

Ako su plaće i isplaćene, nije riješeno pitanje v.d.intendanta. Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi sazvao je za sutra konferenciju za novinare ispred Ministarstva kulture u Zagrebu od kojeg će zatražiti da donese zakonsko rješenje kako bi se onemogućila situacija u kojoj se osnivači ne mogu dogovoriti o intendantu kazališta.

Izvor: Hrt.hr