profimedia-0207900358

Posljednjih nekoliko dana jedna od prvih priča britanskih medija strelovit je uspon bivšeg olimpijskog amaterskog prvaka Anthonyja Joshue, koji je još jednom impresionirao u ringu protiv Rusa Bakhtova. Mnogi stručnjaci tvrde kako upravo on može biti slijedeća velika boksačka zvijezda.

Iako je po mnogim sportskim analizama Floyd Maywather možda i najplaćeniji sportaš današnjice, a daleko iza njega ne zaostaje niti Manny Pacquiao, mnogi će reći kako današnjem boksu nedostaje prava zvijezda teške kategorije, ljudi poput Mahammada Alija, Joea Fraziera, Mike Tysona ili Lennoxa Lewisa.

U jeku boksačke dominacije braće Kličko, koji su odlični, ali jednako tako i ne pretjerano atraktivni borci, sve se glasnije u priča o strelovitom uzletu Anthonyja Joshue, momku koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama 2012. U Londonu, a koji je svojih prvih devet profesionalnih borbi redom okončao knockoutom, sve redom tijekom ili prije treće runde.

Nije impresivan samo stil kako je završavao borbe, već i lakoća kojom ruši protivnike. U posljednjem je susreta, prije nekolike dana sa subote na nedjelju, u borbi protiv vrlo iskusnog i kvalitetnog ruskog borca Denisa Bakhtova, borbu okončao početkom druge runde, kada je sudac morao prekinuti meč. Time je Joshua došao do svog prvog pojasa, internacionalne titule u teškoj kategoriji WBC federacije, prenosi tportal.

Ono što krasi Joshuu nije samo impresivna fizička statura, već i iznimna boksačka tehnika, te nevjerojatna brzina za čovjeka njegove građe. S obzirom na njegov stil, mogao bi biti iznimno atraktivan borac (neslućenih marketinških mogućnosti), a mnogi već sada pričaju koliko bi popularnost sporta podigla njegova borba protiv jednog od braće Kličko. Zasad ima poprilično anonimni pojas prvaka, ali sigurno neće na tome stati.

Uostalom, uvjerite se i sami kako je lako srušio ruskog borca, koji je tijekom karijere odradio gotovo 50 mečeva, a nitko ga nikad nije toliko brzo nokautirao…