kokain zrće pag

Da je otok Pag, a poglavito Zrće, već godinama poprište velikih količina svih vrsta droga, cijela Hrvatska već godinama zna. No, danas su to napokon saznali i u policiji.

Ravnateljstvo policije izvijesilo je da je u akciji “INSULA” na tom kvarnerskom otoku zbog posjedovanja droge procesuiralo 36 stranih državljana, od kojih su čak 28 mladi Britanci.

S ciljem prevencije, otkrivanja i procesuiranja kaznenih djela i prekršaja tijekom turističke sezone, Ravnateljstvo je u suradnji sa zadarskom i ličko-senjskom policijom akciju na Pagu provodilo od 24. do 29. lipnja.

Evidentirano je i procesuirano 28 državljana Velike Britanije starosti od 17 do 27 godina, dva Nijemca starosti 19 godina, dva Australca u dobi od 20 godina, te po jedan Brazilac (18), Talijan (31) Mađar (29) i Južnoafrikanac (22).

Kod njih je pronađeno 12,2 grama marihuane, 5,7 grama hašiša, 7,6 grama ketamina, 0,7 grama metamfetamina, 3,2 grama amfetamina, 7,6 grama ketamina, 3,9 grama i 19 tableta MDMA-e, 2,3 grama kokaina, jedna tableta LSD-a, te 336 ampula i jedna metalna boca ispunjene omamljujućim plinom.

Uručeni su im prekršajni nalozi i naplaćena novčana kazna – ukupno je naplaćeno 86 tisuća kuna te uručene novčane kazne u ukupnom iznosu od 40 tisuća kuna. U pet slučajeva policija je uporabila sredstva prisile.

U navedenom razdoblju policija je provela i sedam kriminalističkih istraživanja – pet zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nad četiri Britanca u dobi od 25 do 35 godina, te jednim hrvatskim državljaninom (52), jedno zbog spolnog odnošaja bez pristanka nad državljaninom BiH (25), te jedno zbog nedozvoljene igre na sreću nad hrvatskom državljankom (39 godina).

U tim je istragama pronađeno još oko 338 grama i 26 tableta MDMA, 138 grama marihuane, 17 grama kokaina, 14 grama ketamina i gram hašiša. Osumnjičeni su kazneno prijavljeni zadarskom Općinskom državnom odvjetništvu, osim u slučaju pronalaska ampula i metalne boce ispunjenih omamljujućim plinom, gdje je daljnje postupanje preuzela Carinske uprava.

Izvor: Sloboda.hr/Hina