general glasnović lustracija

Hrvatski sabor ima usamljene slučajeve koji vode tešku bitku s vjetrenjačama pokušavajući u klupama kod zastupnika probuditi socijalnu notu. Osim Ivana Sinčića, koji se odrekao dijela plaće i pojedinih povlastica u korist siromašnih, svoje se plaće u potpunosti odrekao general i saborski zastupnik Željko Glasnović.

Učinio je to, kako doznaje Dnevno.hr, u korist djece koja su ostala bez oba roditelja. No, za one koji Glasnovića poznaju, ovaj potez nije iznenađenje.

Glasnović je nakon rata u “vlastitom aranžmanu” pomagao braniteljima koji su u nevolji, a to čini i danas. Za sebe samoga nije učinio nikad ništa, pa tako i danas živi u bratovom stanu. O njemu su branitelji prije koji su ga priželjkivali za svog ministra govorili samo u superlativima:

“Predstavljat nas može jedino Željko Glasnović, vojničina bez premca. Slijedili smo ga u ratu, slijedit ćemo ga i u miru. Ministar branitelja može biti samo osoba koja osjeća kako kuca bilo vojnika, a od ‘Glave’ to nitko bolje ne osjeća. Hrabar, odvažan, čestit, skroman… Čovjek za kojeg smo sigurni da se ovog posla ne bi uhvatio radi vlastitog, već općeg boljitka”, kazivali su Glasnovićevi suborci koji smatraju i da je njegov ulazak u Sabor velika stvar.

Klikni LIKE ako podržavaš generala Glasnovića!

I prije nego li je Glasnović dobio mjesto saborskog zastupnika, moglo se naslutiti da je spreman vući ovakve poteze:

“Smatram da bi ljudi koji pretendiraju na saborske fotelje trebali potpisati izjavu da nikada nisu radili za Udbu i da im dosjei nisu u Beogradu. Zatim, trebali bi potpisati kako su se spremni odreći se 25 posto od svoje plaće, a trebalo bi uvesti i retroaktivni zakon po kojem, ako ste već prije bili u Saboru, ne bi bili izuzeti od progona”, riječi su Željka Glasnovića.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr