veljko marić sloboda zatvor

Veljko Marić, hrvatski branitelj koji se nalazi u srpskom zatvoru u Srijemskoj Mitrovici od 2010. godine, sve je lošije. Humanitarna organizacija “Bedem Ljubavi” upozorila je na pogoršanje zdravstvenog stanja Marića te opomenula da ako ne dobije potrebnu zdravstvenu skrb to predstavlja ozbiljno kršenje njegovih osnovnih ljudskih prava. Ovoj humanitarnoj organizaciji uskraćen je posjet zatočenom Mariću. “Nemojte me zaboraviti u srpskom zatvoru”, molio je Veljko Marić, no čini se da institucije slabo i sporo reagiraju.

Za njega se zauzela hrvatska eurozastupnica Marijana Petir na nedavnom javnom saslušanju o stanju ljudskih prava na Zapadnom Balkanu Podobora za ljudska prava Europskog parlamenta. Zatražila je od srbijanskih vlasti da poduzmu sve potrebno kako bi gospodin Marić dobio adekvatnu zdravstvenu njegu.

Klikni LIKE za potporu hrvatskom junaku Veljku Mariću!

Veljko Marić hrvatski je državljanin osuđen za ubojstvo civila Petra Slijepčevića 1991. na Grubišnom Polju te je na izdržavanju kazne u – srpskom zatvoru. U iščekivanju transfera u Hrvatsku, koji je odavno trebao biti riješen, kako bi se Mariću barem olakšalo, iz zloglasne Padinske Skele intervencijom ministra branitelja Freda Matića u jesen prošle godine prebačen je u Srijemsku Mitrovicu.