ivo josipović kolinda grabar kitaorović primopredaja

Konačno je došao i taj dan. Ivo Josipović “odlepršao” je jučer s Pantovčaka gdje će od sada stolovati nova hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

U Uredu predsjednika Republike na Pantovčaku u srijedu navečer održana je primopredaja dužnosti između sada već bivšeg predsjednika Republike Ive Josipovića i novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović je sa suradnicima na Pantovčak stigla točno u 17,30 sati i s Josipovićem, koji ju je dočekao na ulazu vile Zagorje, razgovarala gotovo sat i pol.

U kratkim izjavama nakon razgovora oboje su izrazili zadovoljstvo načinom na koji je protekla primopredaja.

“Imao sam čast predsjednici Grabar-Kitarović predati, ako tako smijem reći, Ured predsjednika Republike”, rekao je Josipović kojem petogodišnji mandat istječe noćas u ponoć.

Dodao je da je razgovor bio zanimljiv te da je izabranu predsjednicu Grabar-Kitarović upoznao s detaljima funkcioniranja Ureda kako bi ona sutra, prvi radni dan, uspješno stupila na svoju dužnost.

“Još jednom koristim priliku čestitati na izboru gospođi predsjednici i zaželjeti joj uspješan rad na dobrobit Republike Hrvatske”, dodao je Josipović.

Izabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja u četvrtak ujutro dolazi na Pantovčak kao predsjednica Republike, zahvalila je Josipoviću na “izvrsnoj” primopredaji.

“Vrlo sam zadovoljna razgovorom koji smo obavili i na odlasku gospodinu Josipoviću, još uvijek predsjedniku Josipoviću, želim svako dobro u budućoj karijeri i osobnom život”, kazala je.

Uz zahvalu na dobrim željama Josipović je “predao” Ured rekavši: “Evo, ured ostaje gospođi Grabar-Kitarović“.

Grabar-Kitarović potom je ispratila Josipovića do izlaza ureda na Pantovčaku, nakon čega se on odvezao službenim automobilom, a ona otišla u ured na prvome katu vile Zagorje.

S njom si bili i njeni suradnici Jadranka Jureško Kero, Mladen Pavić i Natalija Hmelina.