kajin

Nakon njegovog izlaska iz IDS-a, Damiru Kajinu je u pomoć uskočio SDP. Poznato je da je Kajin dobar prijatelj s Milanovićem i drugim SDP-ovicima, pa ga je SDP i postavio za svog kandidata za župana Istarske županije na lokalnim izborima 2013. No, čini se da ljubav Damira Kajina i SDP-a lagano puca.

Naime, nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin najavio je, prilikom današnje konferencije za novinare u Poreču, da ubuduće neće koristiti infrastrukturu lokalnog SDP-a. Naime, o tome je, kaže, odlučeno prilikom jučerašnjeg razgovora predsjednice istarskog SDP-a Maje Šarić s Igorom Dragovanom.

‘Imao sam i imat ću svoju politiku. Izaslanici Jakovčića i Miletića ne mogu poremetiti moj odnos s Zoranom Milanovićem. O Milanoviću mogu reći samo sve najbolje. Cijenim ga kao čovjeka jer je elementarno pošten. Našao se u situaciji kad je znao da će nam svima biti gore, a ne bolje i zna da mora očuvat koaliciju. Kao političar čini ono što možda kao čovjek ne bi’, kazao je Kajin, dodajući da pod tim misli na ‘zatopljenje’ odnosa između Milanovića i Jakovčića.

Što se tiče istarskog SDP-a, zahvalio se svima koji su ga podržali, kako veli, od Buzeta do Umaga, no naglasio je kako dio SDP-ovaca u Istri, na čelu s sadašnjom predsjednicom Majom Šarić i bivšim predsjednikom, a sadašnjim potpredsjednikom Dinom Kozlevcem, time da ga se odriču zapravo šalju poruku glasačima ‘da su ih oni koji su na vlasti izigrali’.

‘Meni je sam Milanović rekao da bih dobio više da sam išao sam. Nisam ušao u izbore da bih bio u vlasti ili zbog neke pozicije, nego zato da se zaustavi ova otimačina. Istru nitko nije pokarao izvana, nego iznutra i to naši najbolji sinovi’, ustvrdio je Kajin.

Ivan Herak, koji je nastupio ispred udruge Istarski demokrati, napomenuo je kako se Kajina pokušava udaljiti od SDP-a.

‘IDS to pokušava napraviti preko svog krila SDP-ovaca na čelu sa predsjednicom Šarić. Ne znam gdje je tu logika? Netko bi trebao objasniti zbog čega bi ga se to trebalo odreći’, smatra Herak, dok je Kajin naglasio da je IDS na zadnjim izborima išao u široke koalicije, istaknuvši da su izbore dobili ‘jer ih je HDZ otvoreno podržavao, te uz pomoć kontrole medija i PR agencija.’

[quote]Vrh korupcije u Istri nije trgovina nekretninama ili Hypo banka, već financiranje PR-a i medija – tvrdi Kajin.[/quote]

‘Istarska županija 2,8 milijuna kuna godišnje izdvaja za medije, informatičke usluge, reprezentacije i PR agencije. Kada tome pridodate općine i gradove to je još 7 milijuna kuna. Na godišnjoj razini to je ukupno 10 milijuna kuna. I to je način kako se odrađuju izbori’, kazao je Kajin, poručivši da ‘vrh korupcije u Istri nije trgovina nekretninama ili Hypo banka, već financiranje PR-a i medija’. Založio se, stoga, da se pet posto od tri milijarde kuna s koliko, kaže, godišnje raspolaže lokalna samouprava uloži u poduzetnički sektor.

Zaključivši kako je prostor politike u Istri poluprazan, jer je dio istarskih SDP-ovaca u sprezi s IDS-om, što je rezultiralo jučerašnjim dogovorom vrha istarskog SDP-a s glavnim tajnikom Dragovanom da mu se uskrati korištenje prostora SDP-a za medijske istupe, novinare je zanimalo da li će možda pristupiti Istarskim demokratima, koji najavljuju osnivanje stranke.

‘Sve je otvoreno. Apsolutno ću podržati ljude čistih ruku, koji su čvrsto na platformi Istra Istrijanima’, kazao je, napomenuvši kako se radi o ljudima koji nisu u strukturi ni lokalne ni državne vlasti te da se bave politikom jer vide ‘da je taj istarski prostor začahuren i da moraju isušit tu močvaru’.

Autor: F.Č./tportal.hr
Foto: vecernji.hr