željko dolački

Uhićen je Željko Dolački, bivši načelnik Službe organiziranog kriminala, doznajemo. MUP je jutros u međuvremenu na svojim stranicama objavio da je razriješena velika provala u prostorije PU Zagrebačke u Heinzelovoj početkom travnja, u kojoj je ukradeno 280.000 eura i 2 kg zlata, a zbog koje je Dolački bio smijenjen, javlja Večernji list.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić dat će u 14 sati izjavu za medije o kraju istrage.

MUP u priopćenju navodi kako je Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije provela kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom rođenim 1969. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

“Istražujući slučaj provale u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici (s 3. na 4. travnja 2016.), policijski službenici utvrdili su kriminalističkim istraživanjem postojanje osnova sumnje da je osumnjičena osoba policijski službenik PU zagrebačke. Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tijekom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeniuzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale te, iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist. Osumnjičeni će biti predan pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, priopćio je MUP.

Zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni sef.

Nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, pokrenuta je akcija razbijanja međunarodnog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato pohranjeni u policijskom sefu pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/Večernji list