dragan vulin hdssb virovitica

HDSSB će na izvanredne parlamentarne izbore izaći samostalno, a očekuje osvajanje više od dva saborska mandata, izjavio je u četvrtak predsjednik stranke Dragan Vulin te drži da će birači prepoznati brigu stranke za interese Slavonije i Baranje, kao i principijelnost koju je pokazala tijekom krize vlasti.

“HDSSB samostalno ide na izbore, tako se i pripremamo. Zapravo smo do sada na sve izbore izlazili samostalno, bez koalicija”, rekao je Vulin za HRT4.

Ni s kim, kaže, do sada nisu razgovarali na temu koalicije, a upitan može li biti suradnje s HDZ-om nakon što je na čelo stranke došao Andrej Plenković, Vulin je odgovorio da za sada kontakata nije bilo, a da će vrijeme pokazati što će Plenković napraviti i kao predsjednik HDZ-a i u unutarnjoj politici.

“Promjena čelnog čovjeka je promjena… vidjet ćemo, već u kampanji, ima li on snage, volje, želje mijenjati smjer kojim ide HDZ jer to nije nimalo lako. Vidjet ćemo”, rekao je.

Vulin je u razgovoru podsjetio da je HDSSB stranka koja je odmah rekla “odlučno ne preslagivanju” u Saboru, kao i da je Vlada imala njihovu podršku do trenutka donošenja proračuna za ovu godinu, kada je, istaknuo je, glatko odbijeno šest HDSSB-ovih amandmana važnih za Slavoniju i Baranju.

“Nadam se na će birači to prepoznati”, rekao je Vulin, stoga očekuje više od dva mandata, koliko je stranka osvojila na posljednjim izborima.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: fah