Foto: Snimka zaslona

Govor na današnjem domjenku Pupovčevog Srpskog narodnog vijeća održao je i izaslanik srpskog premjera Aleksandra Vučića Vladimir Božović koji je kazao kako će Srbe u Hrvatskoj braniti svim sredstvima.

– Srbima u Hrvatskoj želim ostvarivanje svih prava po europskim standardima, a koje Srbija jamči Hrvatima i svim drugim manjinama kod nas. Hrvatskoj i njenom rukovodstvu želim poslati poruku mira i zajedništva, te poziv da gradim ekonomski snažno i demokratski stabilno društvo. Srbija želi najbolje moguće odnose s Hrvatskom i zato ima ulogu faktora stabilnosti u regiji, a to će činiti i u budućnosti. Tragičnu i strašnu prošlost ne možemo promijeniti niti je zaboraviti, ali na osnovu povijesnih činjenica, humanosti, zajedničkih europskih vrijednosti moramo i možemo mijenjati sadašnjost i budućnost – kazao je izaslanik srpske vlade pa nastavio:

– Narod s jasenovačkim cvijetom na srcu i duši ne smije i neće ni pred kim pognuti glavu, već će uspravljena čela i pogleda, istinom, pravdom i ljubavlju gledati naprijed u bolju budućnost – rekao je.

– Svim Srbima i svim institucijama u Hrvatskoj upućujemo poruku zajedništva, sloge i pojačane aktivnosti na ostvarivanju svoje misije i uloge, uz obećanje matične države Srbije da će ih u svim problemima i iskušenjima, kad god budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima – zaključio je Vučićev izaslanik svoj govor i dobio pljesak prisutnih.


Izvor: Sloboda.hr