hns vrdoljak most

Jedini kandidat za predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak, u sklopu obilaska lokalnih stranačkih organizacija uoči izbornog Sabora HNS-a, u petak je u Rijeci rekao da koalicije Hrvatska raste više nema, ali da će čim završi HNS-ov sabor razgovarati sa Zoranom Milanovićem.

Vrdoljak je na konferenciji za novinare rekao da koalicije Hrvatska raste više nema, jer svaka od stranaka ima svoj klub u Saboru, “ali čim završi naš izborni sabor, siguran sam da ću se negdje sresti sa Zoranom Milanovićem i razgovarati”. Kako je dodao, čeka da se SDP, kad završi svoju kampanju, posveti oporbenom radu.

Ponovio je da u HNS-u nema približavanja HDZ-u. “Definitivno, mi u ovu vladu ne ulazimo, to nam ne pada na pamet. Pitajte Most i HDZ o budućnosti vlasti”, rekao je.

Ocijenio je da HNS proživljava mirnu generacijsku tranziciju, dogovorenu još prije dvije godine, te istaknuo da “HNS ostaje snažna građanska stranka koja se bori protiv svakog ekstremizma i populizma”. Odgovarajući na novinarsko pitanje o procjenama trajanja sadašnje vlade, Vrdoljak je kazao da je “siguran da će potrajati dok ne završe s kadroviranjem”.

Anka Mrak Taritaš
je potvrdila da će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, bez obzira na to hoće li imati podršku SDP-a.

“Nema tajne – mi mislimo da građani Zagreba zaslužuju drugu i drugačiju vlast. Zagreb je u jednoj neprirodnoj vezi s Milanom Bandićem, a mi nudimo zdravu pamet, srce i rad. Vidjet ćemo tko će prepoznati naš projekt, no mi od njega ne odustajemo”, rekla je.

Ocijenila je da je ova vlada “s reformama završila 22. siječnja ove godine, odnosno kad su se konstituirali, jer vlast im je bila jedini cilj”. Na pitanje hoće li HNS imati kandidata i na lokalnim izborima u Rijeci, rečeno je da ništa nije isključeno, a da će o tome odlučiti riječki HNS.

Izvor: Sloboda.hr/Hina