karamarko_hdz

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je daje sadašnja hrvatska Vlada najgora u posljednjih 20-ak godina u ovom dijelu Europe te da ona ne rješava gospodarske probleme, nego priča viceve.

Gospodin Milanović je neuspješan premijer, njegova vlada je najgora vlada koja se šetala ovim dijelom Europe u posljednjih 20 ili 25 godina, ali su postali vicmaheri i stalno pričaju neke viceve, rekao je Karamarko u Šibeniku uoči početka klauzure HDZ-a, odgovarajući na pitanje novinara kako komentira jučerašnju izjavu premijera Milanovića da SDP ne može surađivati s HDZ-om. Pritom je Milanović rekao da je HDZ u posljednjih godinu dana dolaskom ove ekipe postao zatucana stranka koju čak i pučani u Europi upozoravaju i opominju da neke stvari koje rade ne smiju raditi.

Zamislite vrhunac duhovitosti kada kažu za sebe da su najbolja vlada, a da to i jest tako, to ne smijete reći, nego to treba reći netko drugi. Neka žive u toj svojoj iluziji, ali ta iluzija nas skupo košta jer svakodnevno se gubi nekoliko stotina radnih mjesta, kazao je Karamarko.

Kad on nakon ovih afera, kad su mu dva člana predsjedništva u teškom problemu zbog osnovane sumnje da su se bavili kriminalom, kaže da to nije njihova stvar i što SDP ima s tim, onda vidite koliko je to racionalno, dodao je Karamarko.

Zamoljen za komentar inicijative predsjednika Ive Josipovića da okupi stručnjake i pokrene ustavne promjene, Karamarko je kazao kako ne zna što predsjednik namjerava. O kakvim ustavnim promjenama, o kakvim ustavima, uopće neću o tome razmišljati dok se ne počnu rješavati gospodarski problemi, istaknuo je Karamarko. Ponovio je kako bi se predsjednik Josipović malo više trebao baviti lošim životom građana.

Odgovarajući na pitanja u vezi s diplomom glavnog tajnika HDZ-a Miljana Brkića, za koju je stručno povjerenstvo ustanovilo da je falsificirana, Karamarko je kazao da ta, kako se izrazio, aferica neće štetiti HDZ-u na izborima za EU parlament u svibnju ove godine. On vjeruje da će Brkićeva tužba Upravnom sudu imati pozitivan ishod za Brakića. Ta tzv. afera ne može se uspoređivati s onim što se sada događa u SDP-u; njihove afere, pronevjere, crni novac, krađa od poklona za siromašnu djecu, to je katasrofa i nevjerojatno nemoralno, rekao je. Doadao je da je slučaj u vezi s Brkićevom diplomom pripreman mjesec dana artiljerijskom paljbom.

Izvor: HRT
Foto: Facebook