klupaoptiluzimgur

Otkako je interneta, a osobito društvenih mreža, javnost zbunjuju brojne fotografije na kojima je na prvi pogled gotovo nemoguće primijetiti da nešto nije u redu. Poput moderne verzije “pronađi grešku” zadatka iz dječjih zabavnika, većina ljudi ostaje potpuno zbunjena u potrazi za pogreškom, no jednom kada je uoče, nemoguće ju je više ne vidjeti.

Najnoviji hit je fotografija tri djevojke koje sjede na klupi. Čini se kao sasvim uobičajen prizor, no ipak nije tako. Dio klupe naime nedostaje, i to ne bilo koji već upravo onaj na kojem djevojke sjede, zbog čega ispada da lebde u zraku. Je li klupa “nestala” u Photoshopu, glume li djevojke da “sjede” na klupi kojoj zapravo treba popravak ili je u pitanju nešto treće, ne zna se, no fotografija je pravi hit na Imguru.

S druge strane, na ovoj fotografiji svi masovno traže grešku u krugu.

krevethulahopimgur

No, greške nema – većina je naime navikla zaokruženo područje promatrati kao problematično pa nisu primijetili da je u pitanju tek običan hula hop oslonjen o krevet. Fotografiju je ovoga tjedna objavio korisnik Idon’tevenknowwhat’sgoingon na Imguru, a od tada je pregledana više od 60 tisuća puta.

Ova djevojka pak zbunjuje ljude još od 2003. godine kada se pojavila na Facebooku. Nedavno je ponovo “uskrsnula” na društvenim mrežama, a većina se i dalje muči otkriti u čemu je problem, unatoč tome što se on nalazi u samom središtu fotografije.

look_carefully

Čini se da djevojka, naime, ima 6 prstiju na ruci kojom zavodi promatrača. Zapravo, u pitanju je montaža autora koji se predstavlja kao Hypergenetik na Deviant Artu, no mnogi još uvijek misle da je fotografija stvarna.

Možda najteži zadatak je, međutim, u srpnju na Facebooku objavio Jeya May Cruz Estigoy sa Filipina, koji je izazvao fanove da na fotografiji tepiha pronađu mobitel gotovo identičnog uzorka.

13516710_1206861482666022_1583075344267642826_n

Ova mozgalica lajkana je 155 tisuća puta uz više od 20 tisuća shareova. Mobitel je doista vrlo teško pronaći, no nečije oštro oko ga je ipak lociralo uz desnu nogu stolića na slici, na crnoj pruzi tepiha. Ako dobro promotrite, primijetit ćete da se uzorak maske mobitela neznatno razlikuje od onoga na tepihu, a vidi se i objektiv kamere.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr