stipe miocic, santosFoto: AFP

Stipe Miočić obranio je UFC-ov pojas teške kategorije u revanšu protiv Juniora dos Santosa nokautom u prvoj rundi! Bila je to druga obrana naslova Miočića koji će u sljedećoj borbi pokušati ući u povijest kao prvi teškaš kojem je to uspjelo čak tri puta.

Miočić je  pružio još jednu dominantnu izvedbu u svojoj drugoj borbi za obranu naslova UFC prvaka svijeta. Nakon što je nokautirao Alistaira Overeema ,Stipe je po drugi put zaredom obranio naslov prvaka, te je po četvrti put zaredom završio svoj meč nokautom u 1. rundi! Ovoga puta žrtva je bio bivši prvak Junior dos Santos, posljednji čovjek koji je uspio slaviti protiv našeg Miočića (prosinac 2015. godine)!

Američki Hrvat ostavio je Brazilca bez ikakvih šansi i nakon manje od četiri minute natjerao suca da uleti i prekine meč. Od prvog gonga Miočić je bio agresivan u oktagonu i pritisnuo Dos Santosa uz ogradu. Sijevali su udarci, uglavnom kombinacije rukama lijeva-desna, a jedna od njih bila je kobna za Brazilca.

Miočić je na pod srušio Dos Santosa dvjema kombinacijama udaraca rukama, a onda ga je dokrajčio snažnim udarcima, dok se brazilski borac pokrio po glavi kako bi pokušao ublažiti njihovu razornost.

Miočić, o kojem je Vlado Boban napravio veliku reportažu u rodnom Clevelandu, nije želio govoriti o potencijalnom idućem suparniku u trećem pokušaju obrane naslova prvaka, no možemo pretpostaviti da bi to mogao biti Fabricio Werdum, ukoliko u lipnju pobijedio Alistaira Overeema. Jedan od njih dvojice ili Cain Velasquez definitivno bi trebali biti idući izazivači u borbi za pojas prvaka u kraljevskoj kategoriji UFC-a.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr