Hrvatski model i trener fitnessa Mario Valentić odlučio je provjedovati protiv mjera Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara tako da je sa svojim partnerom Šimunom Cimermanom upao u prostor crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu te počeo vježbati.

Snimku je objavio sinoć na Facebooku uz poruku:

“DOZVOLITE RAD VJEŽBALIŠTIMA U ZATVORENIM PROSTORIMA!

Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtjevamo od Stožera civilne zaštite da promjeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tijela i da pravilo “25 osoba” u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tijela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvotno pred Zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki.

Mario Valentić & Šimun Cimerman”

Ovaj način prosvjeda upada u crkvu naišao je na opće javno zgražanje i vrlo negativne reakcije. Ne zbog mjera Stožera, jer se s njima većina ljudi ne slaže, već zato što je Valentić svoj prosvjed protiv Stožera pretvorio u prosvjed protiv Crkve, kao da je ona donijela ove sulude mjere. Hoće li imati hrabrosti, pa tako upasti i u džamiju i sinagogu?

Donosimo neke od komentara:

“Daleko ste vi od zdravih osoba, ajde stisni guzicu pa otidi u džamiju sa istom namjerom, jado jadni!”

“Odlično dečki, IZVRSNOOOO! Očekujem nastavak ovog serijala iz džamija, sinagoga…. Pa nećete valjda ispast pi*kice?”

“Nema veze Mario, Bog ti je već oprostio. Dođi nam ponovno.”

“Ove stvarno treba tužiti zbog zlouporabe i nepoštivanja svetog prostora. Baš je jadno….”

U vrijeme pisanja ovog članka Mario Valentić je obrisao snimku sa svog profila, ali smo je mi uspjeli sačuvati:

Izvor: Sloboda.hr