marin čilić, wimbledon, finaleFoto: HRT

Najbolji hrvatski reket Marin Čilić nije uspio osvojiti Wimbledon u svom prvom finalu. Bolji od njega u tri seta bio je legendarni Švicarac Roger Federer, ali Marin vjeruje kako mu je ovo dobra škola i da može jednog dana zasjasti na vrhu ATP ljestvice.

Čilića je tijekom cijelog meča mučila ozljeda na stopalu pa se u jednom trenutku čak i rasplakao na terenu znajuči kako neće moći pružiti svoju najbolju igru u finalu Wimbledonu.

“Tijekom meča s Querreyem u polufinalu osjetio sam bol u nozi. Nisam uzimao nikakve pauze za medical da zovem doktora na teren. Nakon meča i nije tako loše izgledalo. Doktori i fizioterapeuti su mi pomogli da to saniram na najbolji mogući način, ali ujutro kad sam se probudio bol je bila velika. Stvorilo se dosta krvi u tom dijelu ispod palca u lijevom stopalu. Jučer cijeli dan smo to pokušavali riješiti. Danas sam dobio i injekciju anestetika, ali nažalost na tom mjestu ima dosta debele kože i nije uspjelo potpuno blokirati bol. Tijekom cijelog meča imao sam problema s malo čvršćim dodirom lijeve noge od pod”, rekao je Čilić u razgovoru s novinarom HRT-a Brunom Kovačevićem.

“Malo su mi kulminirali osjećaji tijekom meča jer znam koliko sam truda uložio da dođem do ovog nivoa. Mislim da sam uspio napraviti sve u mojoj moći da igram najbolji mogući tenis u ovom trenutku. Osjećaji su jednostavno prevladali”, rekao je Čilić.

“U svakom slučaju želim čestitati Rogeru. Ovo je nevjerojatno postignuće za njega. Ne gledajući današnji meč on je stigao do finala bez izgubljenog seta i želim mu čestitati na svaki mogući način”, dodao je Marin.

Na pitanje gdje se vidi u budućnosti i da li je to možda kao teniski broj jedan, Marin je rekao kako je to zasigurno cilj.

“To je jedan proces kojemu težim. Mislim da sam na odličnom putu. Ovaj turnir mi može pokazati da imam puno veću vjeru u taj svoj cilj. Znam da me u narednih 12 mjeseci čeka dosta mukotrpnog rada, ali siguran sam da mogu svoju igru podići za jedan ili čak dva nivoa. Siguran sam da mogu izazvati najbolje na svijetu”, zaključio je Čilić.