ivo josipović branitelji predrag matić fred

U nenajavljeni posjet braniteljima, koji prosvjeduju već peti dan, sinoć je u šator ispred Ministarstva branitelja došao predsjednik Republike Ivo Josipović. U njegovoj su pratnji bili ministar branitelja Predrag Matić i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Drago Lovrić, donosi HRT.

Predsjednik Josipović pozvao je branitelje da se vrate svojim kućama, ne ugrožavaju svoje zdravlje na hladnoći te da sjednu za stol na pregovore. Naglasio je da je spreman učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi branitelji bili zadovoljni.

Istaknuo je da “svi mi jednako volimo Hrvatsku”. Predstavnici stopostotnih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata rekli su da ne odustaju od svojih zahtjeva skandirajući pri tom “Smjena ministra!“.

Branitelji su predsjedniku iznosili što ih konkretno muči na što ih je on pozvao u svoj ured na Pantovčak te da se o svemu dogovore sa svojim resornim ministrom.

Inače, predsjednik Republike Ivo Josipović, čiji poziv da dođu danas u 17,30 sati u njegov Ured branitelji nisu prihvatili nego su ga pozvali da dođe među njih u 18 sati, izrazio je nadu da će do sastanka u Uredu predsjednika RH ipak doći kad se za to steknu uvjeti.

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata i jedan od organizatora prosvjeda branitelja ispred resornog Ministarstva Đuro Glogoški rekao je oko 18 sati kako nedolazak predsjednika države Ive Josipovića među njih znači da nije zainteresiran za tu populaciju stradalnika Domovinskog rata te svih hrvatskih branitelja.

Snimku cijelog posjeta pogledajte ovdje.