hrvatska bugarska sofija neredi navijači srbe na vrbe

Hrvatski navijači, koji su sinoć svjedočili pobjedi Hrvatske nogometne reprezentacije nad Bugarskom rezultatom 0:1, bili su i svjedoci nemilih i neugodnih scena na stadionu.

Naime, još u prvom poluvremenu bugarski su navijači isprovocirali nerede i sukob s hrvatskim navijačima bacavši baklje na dio tribine gdje su bili smješteni hrvatski navijači. Hrvatski su navijači zatim uzvratili istim udarcem, pa je izbio opći sukob zbog kojeg je utakmica morala biti prekinuta. Nerede je prekinula policija i redarska služba.

No, vrlo je zanimljiva činjenica da je hrvatske navijače napadala samo jedna skupina bugarskih navijača među kojima su se navodno “ukrpali” i neki srpski navijači, dok je drugi dio bugarskih navijača istaknuo transparente s natpisima “Srbe na vrbe” i ustaškim “U”. Na video-snimci ispod (3:45) možete i vidjeti kako se jedan bugarski navijač okreće prema hrvatskim navijačima te ističući transparent uzvikuje “Srbe na vrbe”, dok ga hrvatski navijači pozdravljaju pljeskom.

>>> Hrvatski navijači u beogradskoj Areni: “Ove godine u Zemunu!”

hrvatska bugarska sofija neredi navijači srbe na vrbe

Također, tijekom utakmice iza jednog od golova se čak na službenom televizijskom prijenosu mogao vidjeti transparent s istaknutim ustaškim “U” kojeg su izvjesili bugarski navijači. Taj je transparent vrlo vjerojatno izvješen povodom prekjučerašnje 80. obljetnice atentata u Marseilleu kada je bugarski nacionalni heroj i revolucionar Vlado Černozemski u organizaciji Ustaškog pokreta ubio jugoslavenskog kralja Aleksandra.

Autor: Sloboda.hr