I-Am-Ukrainian-Protest-Video

U protestnom videu, mlada Ukrajinka objašnjava situaciju u svojoj rodnoj zemlji i poziva sve na iskazivanje podrške.

Želim da znate zašto je na tisuće ljudi diljem Ukrajine na ulicama. Samo je jedan razlog: želimo biti slobodni od diktature, želimo biti slobodni od političara koji rade samo za sebe, koji su spremni pucati, prebiti i ozlijediti ljude samo da bi spasili svoj novac, samo da bi spasili svoje kuće, samo da bi sačuvali svoju moć. Mi smo civilizirani ljudi, ali naša vlast je barbarska – želimo biti slobodni! – poručila je Yulia.

Kijevski Maidan prije i poslije prosvijeda
Kijevski Maidan prije i poslije prosvijeda

Mlada Ukrajinka zatražila je pomoć sviju nas: “Mi imamo slobodu u našim srcima, imamo slobodu u našim mislima, a sada Vas tražim da izgradite tu slobodu u našoj zemlji.”

Također, Yulia poziva sve da podijele spomenuti video, da razgovaraju o ukrajinskom problemu sa svojim prijateljima, obitelji, političarima i da iskažu svoju podršku u svrgavanju korumpirane ukrajinske vlasti.

Video je snimljen početkom veljače, a u nepuna dva tjedna pregledan je gotovo 6 i pol milijuna puta, zahvaljujući gotovo svim svjetskim medijima koji su ga prenijeli te omogućili da postane viralan.

Pogledajte VIDEO!

Autor: Z.P.
Foto: YouTube screenshot / Facebook