izbjeglice danska švedska

Bliskoistočni ilegalni imigranti, koje u masovnim medijima lažno nazivaju “izbjeglicama”, odbacuju Dansku kao zemlju u kojoj bi tražili azil, jer, kako sami kažu, “naknade” koje se nude “izbjeglicama” su manje nego u ostalim europskim zemljama. Zbog toga zahtijevaju (!) da im se omogući ulazak Švedsku i Finsku, jer je tamo “plaća bolja”.

U prilogu danske televizijske kuće TV2 News, imigranti su lokalnoj novinarki rekli kako ne žele ostati u Danskoj, već umjesto nje odabiru Švedsku kao svoju destinaciju.

Jedan od imigranata na engleskom je jednostavno rekao novinarki Želimo Švedsku. Kada mu je ona objasnila da je Švedska udaljena 500 kilometara od mjesta gdje se sada nalazi, on se nasmijao i rekao: „Nema problema. Hodali smo iz Sirije do ovamo bez problema.“

Marween el Mohammed, još jedan od ilegalnih imigranata u Danskoj, rekao je novinarki da postoje dva razloga zašto muškarci (!) ne žele tražiti azil u Danskoj. Prvi je: naknada za izbjeglice smanjena je za 50 posto sa 10.000 na 5000 kruna.

Drugi razlog je taj da Finska i druge susjedne zemlje dopuštaju imigrantima da dovuku sa sobom čitave obitelji kako bi im se pridružili na minimalno tri mjeseca, dok Danska obvezuje čekanje od godine dana prije nego li im dopusti dovlačenje ostatka obitelji. To je dugi period za ostaviti obitelj iza sebe.

Zanimljivo je ovdje uočiti teški paradoks, budući da su ovi muškarci, koji su više nego ratno i radno sposobni, napustili svoje zemlje, koje su navodno “pogođene ratom”, a vlastite obitelji su “ostavili iza sebe”, što im eto, sada stvara emocionalne probleme.

Većina zemalja Europe ovih je dana navodno postrožila kontrole na granicama, uslijed nastalog kaosa za koji je zaslužna prvenstveno umobolna Angela Merkel. Međutim, to neće zaustaviti masovnu invaziju, jer granice naprosto nisu zatvorene, već se na njima tobože provodi “stroža” kontrola.

Danske vlasti su u pogledu toga navodno malo postrožile zakone o imigraciji prošli tjedan. Danski parlament složio se u rezanju socijalnih beneficija za novo pridošle imigrante i to za spomenutih 50 posto; stranci također neće biti u mogućnosti dovesti obitelj u Dansku na godinu dana; stranci moraju čekati najmanje pet godina za trajnu dozvolu za ostanak. U konačnici, samo oni koji znaju pisati i pričati danski mogu dobiti tu trajnu dozvolu.

Pravila oko deportacije su također postrožena, kako bi se osiguralo da isti doista napuste zemlju, za razliku od Britanije i Švedske, gdje imigranti doslovce ismijavaju cijeli sustav. Danska tako ima posebne „centre za povratak“ iz kojih se imigranti deportiraju u najkraćem mogućem roku.

Danska je već više puta postrožila svoje zakone, ali se imigrantski priljev te ujedno i imigrantsko nasilje nisu smanjili. Smanjio se tek broj zahtjeva za azil, što ne daje pravu sliku problema. Ipak, treba naglasiti da je u odnosu na rujan 2014., kada je azil zatražilo 3150 Sirijaca, u siječnju ove godine bilo tek 626 osoba iz Sirije koje su učinile isto, piše The Local. Za razliku od potonule Švedske, to je više nego odličan podatak.

Izvor: Pandora/Breitbart