imigranti calais kamp novinari

Na internetu se pojavila snimka koja je zabilježila trenutke napada skupine ilegalnih imigranata na dvojicu nizozemskih novinara.

Napad se dogodio u poznatom imigrantskom kampu u Calaisu, Francuska. Dvojica nizozemskih novinara snimali su pro-imigrantski dokumentarac o životu u kampu kada ih je skupina imigranata napala s ciljem krađe osobne torbe i snimateljske opreme.

Napadači su pri napadu i pljačkanju koristili veliki nož i sprej sa suzavcem.

Napadnuti pro-imigrantski novinar na svom Facebook profilu je čak i opravdao napad na sebe argumentom kako nije čudno da teški uvjeti života rađaju agresiju među imigrantima.

To mazohističko pravdanje je naravno suludo jer ovakav način pljačke nikako ne može biti izazvan nekakvih lošim uvjetima, već isključivo vuče uzrok u pokvarenosti i načinu života dotičnih imigranata. Abnormalno velika stopa kriminala među ne-europskim imigrantima, a koji ne žive u lošim uvjetima, dokaz je toga. Dakle, praksa je pokazala da imigranti poput ovih (a takvih je veliki postotak među pridošlicama) ne odustaju od kriminala čak i onda kada si priskrbe uvjete za vrlo dobar život.

Nakon objavljivanja snimke, brojni pro-imigrantski aktivisti koji lobiraju za što veći priljev imigranata u Europu napali su dotične novinare jer je snimka napada dospjela na internet.

Izvor: Sloboda.hr/Daily Mail