čilić, intervju

Dan nakon finala svih finala, onog u All England Clubu, Marin Čilić otvorio je dušu u velikom intervjuu za Novu TV. Saši Lugonjiću Marin je otkrio što se događalo tijekom nedjelje kada je poražen od Rogera Federera, kakvo je stanje s ozljedom te što ga čeka u bliskoj i daljoj budućnosti.

Kakve su emocije dan nakon odigranog finala?

“Emocije su se ipak malo slegle, lakše mi je prihvatiti jučerašnji dan. Ipak, i dalje ostaje gorak okus u ustima. Ono što sam prošao jučer i proživio bilo je zbilja teško, pogotovo znajući koliko sam truda uložio i radio za to da dođem do finala, da pokušavam osvojiti Wimbledon. Bilo mi je veoma, veoma teško prihvatiti da na terenu ne mogu dati ono što mogu.”

Ta ozljeda te je itekako limitirala u tvojim nastojanjima da odigraš najbolji tenis.

“Pa apsolutno. Od završetka polufinala imao sam problema s lijevim stopalom i pokušavali smo to sanirati na najbolji mogući način. Primio sam i par anestetika od doktora da mi taj dio stopala proba utrnuti. Nažalost, nismo u tome uspjeli. Na terenu jednostavno nisam mogao dati najbolje što sam mogao, pri svakom čvršćem dodiru lijevog stopala o podlogu osjećao sam bol i jednostavno na svakom udarcu, u svakoj kretnji bol se vraćala i nisam mogao biti maksimalno fokusiran na igru.”

U kakvom je sad stanju? Koliko je vremena potrebno da se to sanira?

“Nije toliko strašno, ali sigurno će trebati nekih sedam-osam dana potpunog odmora da se to sanira. Super stvar je što me prvi idući turniri čekaju početkom osmog mjeseca u Montrealu i Cincinnatiju. Vjerujem da ću do tada biti maksimalno oporavljen.”

Ostatak intervjua pogledajte u video prilogu: