mirko filipović, cro copFoto: Snimka zaslona

Hrvatski borac Mirko Filipović na korak je do osvajanja pojasa prvaka Rizin organizacije. Nakon što je u četvrtak pobijedio King Moa, Cro Cop je u prvom polufinalnom meču svladao Estonca Baruta i plasirao se u finale Rizin World Grand- Prixa gdje čeka Iranca Amira Aliakbaria koji je nakon dvije runde po 5 minuta sudačkom odlukom slavio protiv Rusa Valentina Moldavskog.

Mirko je slavio nakon udarca koljenom, vjerojatno u jetru, nakon čega je Baruto pao i nije se više dizao. Jednim ground and pound udarcem Mirko je krenuo na Estonca koji se zgrčio na podu i u tom je trenutku sudac prekinuo borbu.

Meč je otvoren tako da je Baruto uhvatio Cro Copa u klinč u kutu ringa. Malo po malo Mirko je podizao desnu ruku estonskog borca i onda mu zadao završni udarac u jetru. Baruto se sam odmaknuo, primio za bolno mjesto i samo se srušio na drugoj strani ringa.

Barutu je to prvi poraz u MMA-u nakon što je svoju karijeru otvorio s tri pobjede.

Na sličan je način Cro Cop slavio i protiv Boba Sappa 2003. godine u ovoj istoj Areni u Saitami. Tada je američki gorostas od 150 kilograma također pao nekoliko sekundi nakon što je Mirkov udarac nogom (potkoljenicom) odsjeo na predjelu njegove jetre.

Hrvatski borac tako je stigao do finala koje je na rasporedu oko 11.30 bez da se previše umorio i spreman čeka novog protivnika s kojim će se boriti za pojas prvaka organizacije Rizin!

Iranac Amir Aliakbari je nakon 10 minuta borbe slavio protiv Rusa Moldavskog i izborio finale protiv Mirka. Iranac je također neporaženi borac u MMA-u s omjerom 5-0, međutim kao i Baruto nikada se dosada nije susreto s toliko dobrim borcem kao što je to Filipović.

Aliakbari je 29-godišnji bivši hrvač grčko-rimskim stilom koji je u obje borbe na Rizinovom turniru slavio sudačkom odlukom nakon dvije runde. S obzirom na njegovu veličinu i masivnost, to bi trebalo biti dobro za Mirka koji u finale ulazi daleko odmorniji od Iranca.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr