vesna-pusic1

Na bizarnu izjavu Vesne Pusić u kojoj je ministrica australske Hrvate nazvala “ekstremističkom emigracijom” oglasila se i Hrvatska čista stranka prava. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

“Današnja izjava ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, oslikava svu težinu i zloćudnost neokomunističkoga režima u Hrvatskoj.

Kako prenosi index.hr ona je izjavila: “Oduvijek znamo da u nekim dijelovima svijeta postoji ekstremistička emigracija, da su viđeni prostori u kojima postoji slika kvislinškog vođe Ante Pavelića. To je naprosto stvar života, činjenica je da takve organizacije postoje. Što se tiče Hrvatske, ona ima svoje izabrane institucije i predstavnike. Oni ju predstavljaju i zastupaju bilo gdje na svijetu i naravno, ne mogu se posebno obazirati na politički ekstremizam gdje god se on pojavljivao”.

Ovo je doista nevjerojatna konstatacija ministrice, da i dan danas nakon 23 godine demokratske Hrvatske postoji „ekstremistička“ emigracija. Ako doista postoji ekstremna hrvatska emigracija, onda po sili logike ne postoji hrvatska država. U odnosu na što je ta emigracija ekstremna? Prema službenim podatcima ministarstva na čijem je ona čelu, ta emigracija broji preko tri milijuna Hrvata, a ta je brojka zasigurno i veća od službene. Veliku većinu tih Hrvata je upravo komunistički teror natjerao na napuštanje vlastitoga doma, i oni su bili za komunističke vlasti tretirani kao ekstremna emigracija. U prijevod to znači da su bili za hrvatsku državu, a protiv diktature i ideologije kojoj nepovratno pripada Vesna Pusić i cijela sadašnja vlada. Treba obratiti pozornost na njezine riječi „oduvijek znamo“, i to dokazuje da se za Pusić 1991. ništa nije promijenilo.

Još jedno u nizu blaćenja Hrvata u iseljeništvu, koristi se isključivo za prizemne politikantske svrhe, kako bi se pokušalo ublažiti potpuno ignoriranje Zorana Milanovića od strane naših iseljenika za posjete Australiji. Tako je preko trideset hrvatskih iseljeničkih „ekstremističkih“ klubova odbilo primiti predsjednika hrvatske vlade u svoje prostorije. To je samo po sebi velika pljuska premijeru, jer takvu situaciju će teško moći objasniti službenoj Australiji. Ne samo da su ga odbili primiti, nego se pripremaju i veliki prosvjedi protiv Milanovićeve strahovlade. Zar će i službenim australskim vlastima, poput Vesne Pusić, uzorne i radišne Hrvate, australske državljane i on proglasiti ekstremistima, kako bi pokušao prikriti stvarne razloge takvoga ponašanja naših iseljenika?!

HČSP u potpunosti podržava odbijanje gostoprimstva Milanoviću od strane naših australskih Hrvata, jer su nam više nego dobro poznati razlozi zbog kojih oni to čine. Takvo ponašanje iseljenika je najbolji indikator i pokazatelj do koje je razine došla neokomunistička diktatura u Hrvatskoj. Umjesto da se vlast zamisli nad time, oni i dalje najvrjednije i najiskrenije rodoljube, nazivaju ekstremističkom emigracijom. To je ta bolesna komunistička ideologija Kevine jame, nisu krivi oni koji su tu jamu napunili, nego su krivi oni koji su nevini i bez suda bačeni u jamu.”, stoji ću priopćenju HČSP-a koje potpisuje predsjednik stranke Josip Miljak.

Autor: F.Č.
Foto: Facebook