nokia 3310, nova nokia 3310

Sve najave o uskrsnuću slavnog mobitela Nokia 3310 bile su točne. Na Svjetskom kongresu u Barceloni upravo je predstavljena nova verzija starog ‘neuništivog’ modela 3310 koji je početkom 2000-ih prodan u čak 126 milijuna primjeraka.

Nova verzija je pojačana i dobila je boju, ali će umnogome ostati ista – nova 3310 neće biti smartphone niti će se moći povezivati na internet. Podržava 2G mrežu. Ima maleni, ali simpatični 2,4 zakrivljeni VGA zaslon. Interna memorija ima samo 16 megabajta, ali tu je i microSD ulaz za karticu do 32 gigabajta. Kamera podsjeća na stare dane mobitela sa samo 2 megapiksela. Tu je i audio jack pa možete slušati i glazbu sa SD kartice.

Najbitnija stvar je da će i ova Nokia biti prepoznata po dugotrajnoj bateriji, koja je promjenjiva, Što je već odavno rijetkost s modernim pametnim telefonima. Baterija će izdržati 22 sata razgovora, a kad nije korištena potrajat će i do 30 dana.

Fanovi su pokazali iznimno zanimanje za ovo uskrsnuće i izravni prijenos predstavljanja je bio puno gledaniji od praćenja uživo najjačih mobitela Huaweija i LG-a. Cijena je 49 eura, a Nokia 3310 bi mogla zaintrigirati mnoge korisnike da im postane drugi mobitel. Na tržište dolazi tijekom ove godine, no datum još nije objavljen.


Izvor: Sloboda.hr/Vecernji.hr